Policijski kroniki Policijske postaje Kamnik in Domžale

29. 4.  2019

TATVINA DENARJA IZ DENARNICE

Na bencinskem servisu na Perovem je neznani storilec iz denarnice zaposlenega v pralnici odtujil gotovino in ga oškodoval. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V TOVORNO VOZILO IN TATVINA GORIVA V ZGORNJIH JARŠAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz zaklenjenega rezervoarja tovornega vozila odtujil okoli 220 litrov dizelskega goriva, in sicer tako da je z neznanim primernim orodjem na vzvod poškodoval zaklenjen pokrov  rezervoarja  in  na  navedeni  način prišel v njegovo notranjost. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V SHRAMBO V TRZINU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v shrambo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem, na vzvod, odprl vrata shrambe ob stanovanjski hiši in iz notranjosti odtujil kolo znamke Scott, Aspect 30 disk, črne barve, kolo znamke Scott, Aspelt 20 XL, bele barve in dve zimski pnevmatiki znamke Debica dimenzij 205/60/16. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 1.900 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PRIJAVA ZLORABE OSEBNIH PODATKOV

Občan se je zglasil na policijsko postajo in naznanil zlorabo osebnih podatkov, in sicer se je neznani storilec v R Nemčiji izdajal za oškodovanega in se v njegovem imenu vpisal kot odgovorna oseba v podjetju, ki ni pravilno delovala, oškodovanemu pa je FURS iz računa opravil rubež. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

30. 4.  2019

TATVINA DENARNICE NA VLAKU

Na vlaku je neznani storilec izkoristil nepazljivost zaposlene, katera je pustila službeno torbo nezavarovano brez nadzora, odtujil denarnico z vsebino in zbežal neznano kam.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V VIKEND V ŠENTVIDU PRI LUKOVICI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v vikend v Šentvidu pri Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno ter tako prišel v notranjost, ki jo je pregledal, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je povzročil lastniku za okoli 400 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

Na Mengeškem polju so policisti zasegli neznano rjavo grudasto snov zavito v papir in zeleno posušeno rastlino prav tako zavito v papir, za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

1. 5.  2019

GLASNA GLASBA

S strani neznanega občana smo bili obveščeni o glasni glasbi iz stanovanja stanovanjskega bloka ter motenju nočnega miru in počitka. Na kraju ugotovljeno, da je občanka na vrtu praznovala, glasba ni bila glasna in je bila ob prihodu policistov na kraj ugasnjena. Občanki je bilo izrečeno opozorilo po zakonu o javnem redu in miru.

ROPARSKA TATVINA V TRZINU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v shrambo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v enem izmed gostinskih lokalov v Trzinu, med tem, ko je natakarica stregla na vrtu, stopil za točilni pult in iz blagajne vzel 300 EUR. Natakarica ga je pri dejanju zalotila in goste prosila, naj ga zadržijo, a se je neznani storilec enemu izmed gostov, ki ga je zadržal. izmuznil in zbežal s kraja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 5. 2019

VINJEN VOZNIK

V Komendi je bil ustavljen voznika osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1.05 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PRIJAVA KAZNIVEGA DEJANJA POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI

Policisti PP Domžale so bili s strani občana obveščeni, da je danes nekje na gozdni peš poti pod Limbarsko Goro med sprehodom stopil na past za sprehajalce. Pri tem je zadobil telesne poškodbe in sam iskal zdravniško pomoč v UBKC Ljubljana. Policisti so s prijaviteljem odšli na kraj in ugotovili, da je neznani storilec na gozdno pot postavil dve kovinski palici dolžine 1.5 m in 1.2 m, na njej pa so privarjeni pokončni žeblji višine 5 cm. Na omejene žeblje je stopil občan in si pri tem poškodoval desno stopalo. Obe palici sta bili z Zapisnikom o ogledu zaseženi in bosta priloga KO (kazenski ovadbi). Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve storilca, zoper katerega bodo podali KO na pristojno sodišče.

PRIJAVA KAZNIVEGA DEJANJA DRZNE TATVINE KOLESA V DRAGOMLJU

Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o drzni tatvini kolesa v Dragomlju. Ugotovljeno je bilo, da je do oškodovanke pristopil neznanec in ji rekel, če mu posodi kolo, da bi se spustil po ekološkem klančku navzdol. Oškodovanka mu je dala kolo, nakar se je neznanec s kolesom spustil po klančini, nato pa se je z njim odpeljal s kraja. Gre pa za belo žensko kolo znamke Merida, tipa Juliet. Materialna škoda znaša okoli 100 Eurov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 5. 2019

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da se je neznani storilec povzpel na nadstrešek nad vhodnimi vrati ter nato z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl okno ter tako prišel v notranjost, ki jo je pregledal in izvršil tatvino denarja ter več kosov različne zlatnine. Z opisanim dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 5.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

SPUŠČEN PES V KOŠIŠAH

Po naselju Košiše je nezavarovano tekal pes, kateri ni bil primerno zavarovan. Sledi zbiranje obvestil in sledi plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

POSKUS DRZNE TATVINE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili s strani varnostnika obveščeni o poskusu drzne tatvine v eni izmed trgovin v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da sta v trgovino prišla dva neznanca. Eden izmed neznancev je nato v nakupovalni voziček dal otroški bazen in nato mimo blagajne brez plačila hotel zapustiti trgovino. Varnostnik, ki je navedeno opazoval, je stekel za njim in ga pred izhodom ujel in ga hotel zadržati, vendar mu le-to ni uspelo, tako da je storilec zbežal iz trgovine. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti  PP  Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil  so  policisti  ugotovili,  da  je  partner že dlje časa nad svojo partnerko in hčerko izvajal psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti partnerju izrekli ukrep  prepovedi  približevanja. S strani preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov  potrjen in z njegove  strani podaljšan še za 15 dni. Zoper storilca sledi KO (kazenska ovadba) na pristojno sodišče.

TATVINA V CERKVI

Neznani storilec je izkoristil nepazljivost občanke, ki je bila v cerkvi pri sveti maši. Ko je odšla v zakristijo, ji je iz torbice, ki jo je pustila na klopci v cerkvi, odtujil denarnico z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

4. 5. 2019

TATVINA V TRGOVINI LIDL

Neznani storilec je izkoristil nepazljivost občanke, ki je nakupovala v trgovini Lidl in ji iz torbice odtujil denarnico z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MORAVČAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl balkonska vrata ter tako prišel v notranjost, kjer je vlomil v kovinski sef in odtujil gotovino. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

POSKUS VLOMA V TRI STANOVANJSKE HIŠE V KRTINI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v tri stanovanjske hiše v Krtini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti balkonska vrata, vendar je od dejanja iz neznanega razloga odstopil, da je le to ostalo pri poskusu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 5. 2019

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA NA PŠATI

Policisti PP Domžale so imeli na Pšati v postopku voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil pod vplivom prepovedanih drog, kar je bilo ugotovljeno s pomočjo hitrega testa na kraju, prav tako pa je v postopku voznik odklonil strokovni pregled. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, ki ga bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

V Kamniku so policisti zasegli neznano snov, in sicer ročno zvit cigaret z neznano snovjo zeleno-rjave barve rastlinskega izvora, okoli 2g vršičkov neznane zeleno posušene rastline in kovinski mlinček, v katerem so bili zmleti delci posušene rastline, za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

Vir: Policijski postaji Domžale in Kamnik