22. 7. 2019 

POŽIG GOSPODARSKEGA POSLOPJA
Policisti so obravnavali požig lesenega gospodarskega poslopja. Kljub hitremu interveniranju gasilcev je gospodarski objekt in delovni stroji v njem pogorel skoraj v celoti. Materialna škoda znaša okoli 80. 000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve storilca.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI
Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom povzročitelja, v kateri sta udeleženca zadobila lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

INTERVENCIJA ZARADI GLASNE GLASBE
Na območju Domžal so policisti obravnavali intervencijo, kjer je moški kršil javni red in mir s tem da je predvajal glasno glasbo in motil nočni mir in počitek. Kršitelju bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

POŠKODOVANJE VHODNIH VRAT PRODAJALNE
Policisti so obravnavali poškodovanje vhodnih vrat živilske trgovine. Z zbiranjem obvestil in pregledom videonadzornega posnetka je bilo ugotovljeno, da je storilec s kovinskim predmetom razbil steklo vhodnih vrat. Materialna škoda znaša okoli 300 EUR.

23. 7. 2019

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti smo obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, s katere je udeleženec odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke ter podatke o vozilu drugemu udeležencu. Po izsleditvi udeleženca je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je udeleženec po prometni nesreči užival alkoholne pijače, zaradi česar mu je bil odrejen strokovni pregled, saj je bil preizkus alkoholiziranosti pozitiven, posledično pa je bilo udeležencu začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Policisti bodo zoper udeleženca na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri sta oba  udeleženca izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu in sta se sama dogovorila o nastali manjši materialni škodi. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

24. 7. 2019 

POSKUS VLOMA V TRGOVSKI OBJEKT
V noči iz 23. na 24. 7. 2019 je neznanec na vzvod poskušal odpreti vrata trgovine z namenom, da si prilasti predmete iz notranjosti. Vrat mu ni uspelo odpreti, zaradi česar je ostal praznih rok, je pa z nasilnim odpiranjem povzročil za okoli 1.000 EUR gmotne škode.

INTERVENCIJA V KOMENDI
V Komendi so policisti obravnavali intervencijo, kjer sta se zaradi seksualne igrače sprla mati in sin. Obema kršiteljema je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

NESREČA PRI DELU
Policisti smo obravnavali nesrečo pri delu, in sicer je traktor zapeljal preko noge mladoletne osebe. Ugotovljeno je bilo, da je mladoletnik prišel do traktorja, ki se je takrat začel sam premikati po klancu navzdol, zaradi česar ga je s silo telesa mladoletnik poskušal zaustaviti. Slednje mu ni uspelo, v sled česar ga je traktor zbil po tleh. Ena izmed pnevmatik ga je povozila po nogi nakar pa se je traktor ustavil na njem. Mladoletnik je bil zaradi telesnih poškodb z reševalnim vozilom odpeljan na nadaljnje preiskave.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti PP Domžale smo obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, v kateri jo je slabše odnesel voznik motornega kolesa. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika traktorja s pripeto prikolico, in sicer je traktorist v času, ko ga je voznik motornega kolesa prehiteval, hotel zaviti levo na travnik. Po trku je motorist padel po tleh motorno kolo pa je po drsenju po cesti trčilo še v drog električne energije. Motorist se je v danem primeru lahko telesno poškodoval in so ga reševalci odpeljali v UKC Ljubljana na nadaljnje preiskave.

25. 7. 2019 

TATVINA FOTOAPARATA V PODJETJU
Neznani moški je v popoldanskem času vstopil v poslovne prostore gospodarske družbe, kjer je odtujil digitalni fotoaparat znamke Nikon, tipa D6, objektiv 35 mm in spominsko kartico 64 GB, v skupni vrednosti okoli 2000 EUR.

POŠKODBA VOZILA 
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, in sicer je neznani storilec preko noči z barvnim razpršilom poškodoval prednja leva vrata parkiranega vozila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

INTERVENCIJA V KAMNIKU
V Kamniku so policisti obravnavali intervencijo, kjer je sosed verbalno žalil in vpil na soseda. Kršitelju bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

TATVINA DENARNICE   
Neznani storilec je izkoristil nepazljivost občanke iz Klanca, katera je bila doma na vrtu pred odklenjeno stanovanjsko hišo iz katere je nato neznanec odtujil denarnico z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POZABILA DENAR V REŽI BANKOMATA 
Občanka se je oglasila na policijsko postajo in povedala, da je 25. 7. 2019 opravila dvig denarja na bankomatu Delavske hranilnice na naslovu Ljubljanska cesta 82 v Domžalah, katerega pa je pozabila vzeti. Občan-ko, kateri je našel denar, prosimo, da ga prinese na policijsko postajo. Sledi odstop kazenske ovadbe na pristojno policijsko postajo.

26. 7. 2019

TATVINA V MERCATORJEVEM CENTRU 
V Mercator centru na Kovinarski cesti v Kamniku sta dva neznana storilca v več zaporednih dneh izvršila tatvino treh supov v skupni vrednosti 1199,97 evrov. Policisti zbirajo obvestila o dejanju in bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC 
Neznanec je v Žejah izvršil tatvino obeh registrskih tablic. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

27. 7. 2019

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, v katero je storilec vlomil tako, da je na vzvod odprl balkonska vrata in iz notranjosti odtujil nakit in gotovino v skupni vrednosti okoli 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

POSKUS VLOMA V VOZILO  
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v osebni avtomobil, ki je bil preko dneva parkiran na parkirišču v naselju Stahovica. Opravljen je bil ogled kraja dejanja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA – VINJENI OBČAN
Policisti intervenirali na javnem kraju, kjer se je vinjeni občan nedostojno vedel do družinskega člana. Policisti so mu zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru izdali plačilni nalog.

Vira: Policijska postaja Domžale in Policijska postaja Kamnik