V torek 11.01. se je malo pred 18 uro zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla na kraju nesreče. V pešca trčila kar dva osebna avtomobila.

Včeraj  nekaj  pred  18.  uro  so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči v Podskrajniku,  v  kateri je umrl 53 leti pešec. Po do sedaj znanih podatkih je  do prometne nesreče prišlo, kjer je 51 letni voznik osebnega vozila, ki je  vozil iz smeri Cerknice proti Uncu, odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce  in  trčil  vanj.

Po trčenju je v pešca odbilo naprej v smeri vožnje voznika osebnega vozila in je padel na nasprotno smerno vozišče, kjer ga je vanj  trčil  še  52  letni voznik osebnega vozila, ki je pripeljal iz smeri Unca.

Pešec  se  je v nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Preizkus alkoholiziranosti je bil pri obeh voznikih negativen. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili dežurni preiskovalna sodnica in tožilka. Policisti  nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve   prometne   nesreče  iz  malomarnosti in  ugotavljanjem  vseh okoliščin  nesreče.

O  vseh  ugotovitvah  bo  obveščeno  pristojno državno tožilstvo.