Narava na Muljavi je na zadnji julijski petek poskrbela za popolnost trenutka in nepozabnega glasbenega koncertnega vzdušja v izvedbi Ansambla Saše Avsenika. Člani ansambla so v naravnem amfiteatru, pod zvezdnatim nebom na Jurčičevi domačiji, priredili prav posebno intimno doživetje za obiskovalce. V imenu Občine Ivančna Gorica je prisotne uvodoma nagovorila podžupanja Martina Hrovat. Članom ansambla je zaželela dobrodošlico, poslušalcem pa lep, prijetno in domač glasbeni večer.

Na koncertu, poimenovanem INTIMNO, so člani poleg največjih Avsenikovih uspešnic, zaigrali tudi nekatere zimzelene skladbe Lojzeta Slaka ter čebelarsko himno Čebelarska pesem. Slednja je tudi eden od glavnih razlogov, da so Avseniki sploh priredili koncert v naših krajih, saj so nedavno pred rojstno hišo rojaka Josipa Jurčiča snemali del videospota, ki bo premierno javnosti predstavljen v kratkem.

Izvedba tovrstnega intimnega koncerta je zaradi trenutnih razmer takšna, da člani narodno-zabavne zasedbe igrajo pred točno določenim številom obiskovalcev, brez dodatnega ozvočenja, kvintetovska glasba pa poslušalcu omogoča naraven zven instrumenta. Koncertni program skladb ni vnaprej določen, ampak ga člani ansambla sooblikujejo s pomočjo želja poslušalcev. Predstavnik ansambla Matic Plevel je povedal, da je bil koncert na Muljavi prvi v sklopu popotovanj po Sloveniji in seveda usklajen ob upoštevanju navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje. »Na Muljavi smo res uživali v čudovitem naravnem ambientu. Publika je bila prekrasna, saj so z nami ves čas peli, vriskali in se smejali. Po nekaj mesečnem odmoru nam je takšen koncert še posebej pasal, naša srca pa so bila zadovoljna in nasmejana še pozno v noč. Zagotovo se v občino Ivančna Gorica še vrnemo«, sporoča kitarist Plevel.

Za izvedbo gre v veliki meri zahvala Zavodu Prijetno domače in soorganizatorju Občini Ivančna Gorica ter muljavskim društvom. Tu gre posebej omeniti PGD Muljava, TD Muljava in navsezadnje gostitelju KD Josip Jurčič Muljava.

Zadovoljstvo in navdušenje obiskovalcev po koncertu je bil dokaz, da je bila odločitev, kljub trenutnim razmeram za izvedbo koncerta prava. Obenem pa lahko vidimo, da tovrstni glasbeni večeri že kar kličejo po organizaciji podobnih dogodkov v občini Ivančna Gorca.

Več o dogodku je objavljeno na spletni strani občine. Dogodek je fotografiral Gašper Stopar.