Nekdanji župan občine Moravče se je v Geometričnem središču Slovenije Geoss obnašal, kot da je še vedno župan

Predsednik republike Borut Pahor je na nedeljski prireditvi, ki je ob bližajočem se kulturnem prazniku potekala v Geometričnem središču Slovenije Geoss, dejal, da le redki narodi praznujejo svojo kulturo z državnim praznikom. Ob tem je poudaril pomen kulture kot hrbtenice našega narodnega značaja in identitete.

Na slavnostni prireditvu je bil navzoč tudi Martin Rebolj, nekdanji župan občine Moravče, ki se je tam menda obnašal, to smo sicer izvedeli iz zanesljivih virov, kot da je še vedno župan. Šele, ko je Vitomir Cerar, podžupan občine Moravče pristopil k predsedniku države Borutu Pahorju, ki ga pozdravil v imenu občine Moravče, je bivši župan dojel, da to ni več in je nemudoma odšel drugam.

Podžupan občine Moravče Vitomir Cerar je imel s predsednikom Pahorjem konkreten pogovor o problemu njihovega okolja, ki je najbolj podobno “ekološki bombi”. Podžupanu je predsednik države obljubil, da bo v prihodnje obiskal Moravče in da imajo prebivalci Moravške doline vso njegovo moralno podporo. Po predsednikovem mnenju je nastopil čas, da se to, kar se dogaja tam (“novi Kemis”), o tem so se mediji pred kratkim veliko razpisali in spregovorili, reši v dobrobit vseh ljudi, vse občanov občine Moravče.

Podžupan Vitomir Cerar je predsedniku države tudi obljubil, da bo vse, kar sta se pogovorila in dogovorila, prenesel “pravemu”, izvoljenemu županu Milanu Balažicu.

B. O.