KRONIKA POLICIJSKE POSTAJE DOMŽALE

ZA OBDOBJE OD 5. 3. 2018 DO 11. 3. 2018

5. 3. 2018

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, ki so mu zasegli (=odvzeli) manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

NASILJE V DRUŽINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je zakonski partner dlje časa nad svojo partnerko in otroci izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti partnerju zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja izrekli ukrep prepovedi približevanja. Policisti zoper njega podali kazensko ovadbo. Preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Ljubljani je že izrekla ukrep prepovedi približevanja. Policisti so ga potrdili in podaljšali še za 15 dni.

7. 3. 2018

DELOVNA NESREČA NA KOLIČEVEM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o delovni nesreči na Količevem. Ugotovljeno je bilo, da je delavec izvajal predpripravo za namestitev dvojne strehe, in sicer je v dvižni košari pod stropom nameščal objemke. Pri delu se je nagnil čez ograjo košare, izgubil ravnotežje in padel z višine približno 5 metrov na betonska tla ter zadobil lahke (k sreči) telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da je prišlo do požara v dveh kleteh stanovanjskega bloka v Domžalah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so zaenkrat še iz neznanega vzroka zagorele stvari v kleti. Materialna škoda znaša okoli 1.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

POŽIG ODTUJENEGA KOLESA Z MOTORJEM IN DVEH STOJNIC V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da je prišlo do požara na tržnem prostoru v Domžalah. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec zažgal odtujeno kolo z motorjem, katero je bil postavljeno med dvema lesenima stojnicama, na kateri se je požar razširil in sta v celoti pogoreli. Materialna škoda znaša okoli 1.500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil  s ciljem izsleditve storilca.

8. 3. 2018

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v osebni avtomobil. Pri tem sta se dve osebi lahko telesno poškodovali in sta zdravniško pomoč iskali sami. Povzročitelju prometne nesreče so policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

TATVINA DENARNICE V GOSTINSKEM LOKALU V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice v gostinskem lokalu v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost natakarice in odtujil (po domače = ukradel) denarnico z izkupičkom gostinskega lokala. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 330 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja na prednostno cesto trčila v osebni avtomobil. Pri tem sta so se štiri osebe lahko telesno poškodovale. Povzročiteljici prometne nesreče bodo policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

SPET NASILJE V DRUŽINI 
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je zakonski partner dlje časa nad svojo partnerko izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja. Policisti bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

9. 3. 2018

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V PRELOGU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčila v osebni avtomobil. Pri tem se je oseba lahko telesno poškodovala. Povzročiteljici prometne nesreče bodo policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

TATVINA DELOV VOZILA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini delov vozila v Imenju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel na parkirišče,
kjer je pristopil do osebnega avtomobila znamke BMW tipa 325 in odtujil mehanizem za čiščenje prednjega desnega žarometa. Z opisanim kaznivim in kriminalnim dejanjen je neznani storilec oškodoval lastnika za 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 3. 2018

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi terasna vrata in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše , ki jo je pregledal in iz nje odtujil nekaj gotovine ter več kosov zlatnine. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v tablo trgovine. Pri tem se je ena oseba lahko telesno poškodovala. Povzročitelj je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola. Zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa bodo policisti na OS podali obdolžilni predlog.

11. 3. 2018

VLOM V TOVORNO VOZILO V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču v Trzinu tovornem avtomobilu razbil steklo na zadnjih vratih in iz vozila izvršil tatvino 200 obešal. Z dejanjem je podjetje oškodovala za okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V TOVORNO VOZILO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Domžalah.
Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču v Domžalah razbil steklo na sprednjih vratih in iz vozila izvršil tatvino gradbenega orodja. Z dejanjem je podjetje oškodovala za okoli 3000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Podpisnik
Po pooblastilu komandirja PP
Igor Kovač
pomočnik komandirja PP
policijski inšpektor specialist II