“Narava bo vedno dala odgovor na vse”

Danica Lovenjak (Nedeljske novice, 6. 2. 2020, str. 11) Se vam zdi pomembno tudi za poslovni uspeh, da se odklopite od delovnega procesa in greste v naravo?

“Vsekakor. Šola nas uči zelo linearnega razmišljanja, v naravi pa je pravzaprav vse neurejeno, a ima svoj smisel. Zato bo narava vedno dala odgovor na vse. Včasih odgovore iščemo enako kot jaz pred 30 leti, v ekonomskih učbenikih. Vendar odgovora nisem našel tam. Bil je v meni, vprašati sem se moral, kaj si želim v življenju narediti. Ko greš v naravo, spoznaš, da so čisto težave na svetu rešljive. Zato me je težko prepričati o nasprotnem.

Zadnjič je hčerka, ki dela v Londonu, lepo povedala, kaj jo ovira pred vrnitvijo v Slovenijo. Rekla je: Občutek imam, da v Londonu probleme rešujemo, v Sloveniji pa jih delate. Jaz sem poklicana za to, da probleme rešujem. S tem je zadela globoko bistvo naše družbe: da se včasih preveč ukvarjamo s problemom namesto z njegovo rešitvijo. Moj način delovanja je prav genski zapis v njej – da rešujem probleme.”

Marjan Batagelj, slovenski podjetnik leta 2019