Današnji prostestniki so se z vzkliki “Naprej v sedanjost”  že 15. petek zapored zbrali v prestolnici. Sprehod je trajal vse do Roške, vse pa se je odvijalo v duhu sojenja v aferi JBTZ –  tudi tokrat oba shoda seveda nista bila prijavljena.

Prvi shod se je okoli 18.30 pričel na Trgu republike, kjer se je zbralo okoli 70 protestnikov.

Drugi shod se je pričel okoli 19. ure, ko so se protestniki pričeli zbirati na Prešernovem trgu, nato pa je okoli 2.000 zbranih protestnikov odšlo čez Ljubljanico in po ulicah centra Ljubljane do Roške ceste.

Policisti so dobesedno preplavili mesto in opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev obeh protestnih shodov, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Dogodka sta sicer potekala precej mirno, so pa policisti za promet zaprli več ulic v okolici zaradi zagotovitve varnosti. Nadaljujejo zbiranje obvestil glede obeh dogodkov (shodov) in  bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo.

Do kdaj še?