Namiznotenisači prekrižali loparje

V Športni dvorani Komenda je v organizaciji Namiznoteniške sekcije Mengeš (NTS Mengeš) potekal letošnji 1. članski odprti turnir Republike Slovenije. Tekmovanja so se udeležili člani in članice iz mnogih slovenskih namiznoteniških klubov.

V predtekmovalnem delu je tekmovanje potekalo v skupinah po trije oz. štirje v skupini (odvisno od žreba) ter tekmovali vsak z vsakim. Najboljša dva iz posamezne skupine sta se uvrstila v finalni del tekmovanja, kjer pa je tekmovanje potekalo na izpadanje.

Pri članih je zmagovalec postal Deni Kožul (ki sicer igra v tujini), drugo mesto je nekoliko presenetljivo osvojil Luka Norčič (Kema Puconci), tretje mesto sta si delila Matevž Črepnjak (ŽNTK Maribor) in Tilen Novak (NTK Krka Novo Mesto).

Prvo mesto Deni Kožul, drugo mesto Luka Norčič, tretje mesto Matevž Črepnjak in Tilen Novak

Pri članicah sta se za prvo mesto udarili domačinki, Katarina Stražar in Ana Tofant.

V finalu sta se med članicami pomerili Ana Tofant (levo) in Katarina Stražar (desno), obe članici Namiznoteniške sekcije Mengeš (NTS Mengeš)

Tokrat je slavila 16-letna Katarina Stražar, druga je bila Ana Tofant (obe NTS Mengeš), tretje mesto sta si delili Aleksandra Vovk (NTK Krka Novo Mesto) in Lea Paulin (NTK Arrigoni Izola).

Najboljše članice s 1. odprtega turnirja RS – 1. mesto Katarina Stražar, drugi mesto Ana Tofant, tretje mesto Lea Paulin in Aleksandra Vovk

S to zmago je Katarina Stražar prišla na drugo mesto na slovenski članski jakostni lestvici, kljub porazu v finalu na prvem mestu ostaja Ana Tofant.

Janez Stibrič