Včeraj zvečer je neznanec storil kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja. Policiji je ustavil, nato pa vanje trčil in odpeljal. Vozilo je najdeno, storilec še ne.

 

Včeraj, okoli 18.30 so policisti prejeli obvestilo občana o vozniku vozila, ki je vzbujal sum, da izvršuje kaznivo dejanje in se vozi v okolici Litije.

Policisti  so vozilo  znamke Renault megane karavan, krem barve , v katerem je  bilo  več oseb,  kmalu  izsledili in poskušali ustaviti na cesti proti Golišču.  Voznik  se  je  med sledenjem ustavil, nato pa vzvratno zapeljal proti  službenem vozilu policije, ki je ustavilo za njim in trčil vanj. Pri tem  sta  se  oba  policista  v  vozilu lažje telesno poškodovala, službeno vozilo  pa  je  bilo  zaradi poškodb nevozno.

Po dogodku je voznik odpeljal naprej  v  smeri  Golišča. V iskanje se je vključil tudi helikopter, iskano vozilo pa je bilo nato zapuščeno najdeno v godu v okolici Kresniškega vrha.

Osumljenec  kaznivega  dejanja  preprečitve  uradnega  dejanja  še ni znan.

Policisti  nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil,  o  vseh  ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.  Vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku naprošamo,  da to sporočijo na št. 113, ali na Policijsko postajo Litija na št. (01) 890 02 80.