Kot vse kaže, bo najhladneje v sredo, in sicer s temperaturami tudi pod minus 15 stopinj Celzija. Podobno mrzlo je bilo nazadnje januarja lani.

Podobno vreme kot je danes, bo tudi v ponedeljek, ko bo še naprej vetrovno, z nočnimi temperaturami okoli minus 10 stopinj in čez dan okoli minus pet stopinj Celzija ali še hladneje. V torek bo bolj oblačno in s podobnimi temperaturami.

Kaže pa, da bo v sredo najbolj mrzlo. Takrat bodo po zdajšnjih napovedih temperature zjutraj v notranjosti med minus 15 in minus 20 stopinj, v mraziščih tudi okoli minus 25 stopinj. Zelo mrzlo vreme bo po zdajšnjih napovedih vremenoslovcev trajalo vse do četrtka.

Podobno mrzlo je bilo v Sloveniji januarja 2017, ob koncu februarja pa nazadnje leta 2005. Uradne meteorološke meritve v Sloveniji namreč kažejo, da podobno mrzlo vreme v tem delu leta, to je zadnje dni februarja ali prve dni marca, nastopi nekajkrat na stoletje.

V. N.

Podčrtano

 Najnižjo temperaturo v Sloveniji so doslej uradno izmerili na Babnem polju, in   sicer -34,5 stopinje Celzija. Do tam so se termometri spustili 15. in 16. februarja   1956 ter 13. januarja 1968. Gre sicer za rekord, zabeležen v državni mreži   meteoroloških postaj. V sredogorskih mraziščih Julijskih Alp so bile namreč   neuradno izmerjene še občutno nižje temperature; na Lepi Komni na primer -49   stopinj Celzija 9. januarja 2009, navaja spletna stran Arsa.