V soboto, 26. oktobra 2019, se je na Osnovni šoli Venclja Perka v Domžalah odvijal že 17. kviz gasilske mladine PGD Študa, poroča Osrednji informativni portal v Občini Domžale – domžalec.si.

Letošnjega kviza se je udeležilo 24 pionirskih in 16 mladinskih ekip, ki so se pomerile v teoretičnem znanju gasilstva in splošnih znanjih, v vezenju vozlov in v spretnostni vaji.

Tradicionalni kviz gasilske mladine PGD Študa poteka vsako leto na meddruštveni ravni v okviru aktivnosti v oktobru – mesecu požarne varnosti.

Večina sodelujočih ekip je bilo iz društev Gasilske zveze Domžale, pridružile pa so se jim tudi ekipe iz PGD Mengeš in PGD Loka pri Mengšu, PGD Moravče, PGD Veliki Podlog ter pobratenega PGD Sveti Štefan.

Kviz je bil sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela, in sicer so se ekipe pomerile v splošnem znanju, znanju gasilstva, v vezenju vozlov ter v praktični – spretnostni vaji. Vsako ekipo so sestavljali trije tekmovalci, na tekmovanju pa je bilo potrebno veliko dobre volje, nekaj potrpežljivosti in kančka znanja.

Rezultati (prve tri ekipe po posamezni kategoriji):

Pionirji:

1. PGD Dob 2

Takole so se veselili mladi gasilci PGD Dob – skupaj z mentorji in udeleženci Dneva odprtih vrat PGD Dob, ki je bil prav tako v soboto kot kviz mladih. Njihovega uspeha se je še posebej močno razveselil Robert Hrovat, predsednik PGD Dob.

2. PGD Žeje Sv. Trojica in
3. PGD Študa 4.

Mladinci:
1. PGD Jarše – Rodica 2 
2. PGD Veliki Podlog in
3. PGD Loka pri Mengšu 2.

O. U.