V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.680 klicev. Med 637 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 115 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

 

V 90 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 4 voznike.

Ob 7.57 je na Tržaški cesti v Postojni osebno vozilo trčilo v betonsko ograjo. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 11.22 je na Starem gradu v Kamniku avtodom zapeljal s cestišča. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter vozilo s tehničnim posegom prestavili na cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 12.10 sta na Primorski avtocesti na razcepu Nanos, občina Postojna, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP Postojna. Slednji so poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali v SB Izola.

Ob 13.04 sta v Bovcu pri odcepu za letališče trčili osebni vozili, eno od teh električno. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka do prihoda policije. Poškodovanih ni bilo.

Ob 15.00 se je na cesti Materija – Markovščina, občina Hrpelje – Kozina, osebno vozilo zaletelo v drevo. Gasilci PGD Materija so zavarovali kraj, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila ter ji do prihoda reševalcev NMP Sežana nudili prvo pomoč. Poškodovani osebi so reševalci odpeljali v SB Izola.

Ob 16.16 je na cesti Puconci – Vaneča, občina Puconci, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in pristalo na boku. Gasilci PGD Murska Sobota so odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP in policiji. Poškodovano osebo so reševalci NMP Murska Sobota prepeljali v bolnišnico.

Ob 16.58 sta v naselju Kočno ob Ložnici, občina Slovenska Bistrica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj, stabilizirali vozilo v obcestnem jarku, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo in pomagali reševalcem pri oskrbi dveh poškodovanih oseb. Slednji so ju prepeljali v UKC Maribor.

Ob 17.09 je v naselju Ravne, občina Šoštanj, osebno vozilo zapeljalo v jarek. Gasilci PGE Velenje so ga z avtodvigalom dvignili iz jarka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so reševalci NMP odpeljali v bolnišnico.

Ob 17.28 sta v Dobji vasi v Ravnah na Koroškem trčili osebni vozili. Gasilci KGZ Ravne so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in usmerjali promet, do prihoda policije. Poškodovanih ni bilo.

Ob 17.47 se je v Celju pri padcu z motociklom na brežino reke Voglajne poškodoval motorist. Gasilci PGE Celje so s tehničnim posegom potegnili motor na kolesarsko pot in nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri prenosu poškodovanca, ti pa so ga prepeljali v SB Celje.

Ob 18.31 je na regionalni cesti Ajdovščina – Budanje, občina Ajdovščina, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci GRC Ajdovščina so odklopili akumulator in opravili protipožarni pregled.

Ob 18.43 sta na vzhodni ljubljanski obvoznici med priključkom Bizovik in priključkom Ljubljana Vzhod trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč poškodovanima motoristoma do prihoda reševalcev NMP Ljubljana. Ti so ju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18.50 se je v Gradišču, občina Slovenj Gradec, zgodila prometna nesreča z udeležbo štirikolesnika. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj nesreče. Reševalci NMP so dve poškodovani osebi prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 20.57 so v Radomljah v občini Domžale trčili skuter, osebno in kombinirano vozilo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na skuterju, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi ene poškodovane osebe in uredili zaporo ceste.

Ob 22.06 se je na glavni cesti Tolmin–Kobarid, nasproti vasi Gabrje, občina Tolmin, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Tolmin so nevtralizirali razlite tekočine, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa in očistili cestišče. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 22.37 se je v bližini naselja Straža pri Raki, občina Krško, na lokalni cesti prevrnilo kombinirano vozilo. Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom omogočili dostop in iznos poškodovane osebe iz vozila ter z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Nudili so tudi pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu voznika, reševalci NMP Krško pa so ga pripeljali v SB Brežice.

Ob 23.35 je v Portovalu v Novem mestu osebno vozilo zapeljalo s ceste in nasedlo na brežini. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom potegnili vozilo nazaj na cesto. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 82 intervencij na javnem kraju, 33 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 grožnje, 2 drzni tatvini, 1 rop ter 1 nasilje v družini.

V noči na 27. 5. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Škoda fabia 1.2, bele barve, letnik 2017, registrskih oznak LJ 009-KZ.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 116 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 109 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Ljubljana, 1 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (20), Bangladeša (17), Maroka (16).

 

Spletno uredništvo