V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.353 klicev. Med 554 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 141 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

V 130 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo.

Ob 5.58 so na cesti Škofja Loka–Železniki v bližini naselja Bukovica, občina Škofja Loka, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili eno poškodovano osebo, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine in pomagali reševalcem NMP.

Ob 6.12 je na ljubljanski severni obvoznici pred krožiščem Tomačevo, občina Ljubljana, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 11.57 se je na cesti Strunjan–Valeta v občini Piran, v ostrem ovinku na streho prevrnilo osebno vozilo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in vozilo s pomočjo vitla premaknili ob rob vozišča in tako omogočili prehod ostalim vozilom. Delavci Cestnega podjetja Koper so vozišče počistili. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 12.07 sta v Pristavi, občina Vojnik, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Celje so eno poškodovano osebo prepeljali v SB Celje.

Ob 12.25 je med naselji Mlačevo in Rašica, občina Dobrepolje, osebno vozilo zletelo s ceste. Gasilci PGD Ribnica, Zdenska vas, Ponikve in Videm so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator ter nevtralizirali iztekle tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 16.51 je na regionalni cesti pri Vogrskem, občina Renče-Vogrsko, osebno vozilo zapeljalo s ceste in pristalo na strehi. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so na vozilu odklopili akumulator in nudili pomoč policiji. V prometni nesreči ni bilo poškodovanih.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 17 vlomov, 12 groženj, 7 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 2 ropa, 1 drzno tatvino, ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 116 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 101 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (31), Pakistana (17) in Bangladeša (15).

 

Spletno uredništvo