V Batumiju je končano Evropsko prvenstvo za člane (302 šahistov). Slovenske barve so branili velemojstri Luka Lenič, Jure Škoberne in Aleksander Beljavski.

Evropski prvak je postal hrvaški velemojster Ivan Šarič, ki si je s tveganjem in borbeno zmago v zadnjem kolu povsem upravičeno zaslužil 1. mesto

              Odločilna partija v zadnjem krogu.

Najboljše se je s 6,5 točkami iz 11 partij odrezal najboljši slovenski velemojster Luka Lenič, ki je delil 51. mesto, a je zaradi dodatnih kriterijev na koncu pristal na 78. mestu. Rezultat je sicer pod pričakovanji, saj smo skrivoma pričakovali uvrstitev Luke Leniča na svetovno prvenstvo (tja se jih uvrsti prvih 20), kar bi bila ponovitev lanskoletnega uspeha.

Kakorkoli, Luka se je do konca uspešno boril in si nabral nove tekmovalne kilometre, ki bodo koristni pred letošnjim nastopom na šahovski olimpiadi konec septembra (prav tako) v Gruziji. 

S 6 točkami je na 95. mestu pristal Jure Škoberne, ki je po odličnem začetku izgubil formo v zaključku tekmovanja. Po odigranih 6 kolih je namreč s 4,5 točke zasedal 8. mesto. Vse je že kazalo, da mu uvrstitev na svetovno prvenstvo ne more ubežati, a mu šahovska boginja Caissa tokrat žal ni bila naklonjena.

Aleksander Beljavski se nahaja v jeseni svoje šahovske kariere, zato njegov razultat (104. mesto) ni razočaranje. Vsekakor si zasluži pohvale, da kljub “šahovski” starosti ohranja tempo z najboljšimi evropskimi igralci.

Rezultati: Klik

Uradna spletna stran: KLIK

D. K.

Vir: KLIK