Z izvedeno strokovno ekskurzijo se je zaključil že 5. domžalski Festival podjetništva za tretje življenjsko obdobje, ki je edinstven v slovenskem prostoru.

Kot pove že ime, je namenjen opolnomočenju upokojencev na področju podjetništva in njihove delovne reaktivacije. Organizatorji Festivala, Obrtna zbornica Domžale ob gmotni podpori Občine Domžale, beleži vse večje zanimanje, poleg tega pa se ga udeležujejo tudi upokojenci iz drugih občin.

Letos je potekal 12. in 13. junija; prvi dan v prostorih Obrtne zbornice Domžale na Viru, kjer je več usposobljenih svetovalk od 9. do 20. ure svetovalo in odgovarjalo na vprašanja po sistemu »ena na ena«, vsako uro pa se je tudi odvijal program na drugačno tematiko; podjetniška bralna značka v tretjem življenjskem obdobju, kako iz hobija ustvariti posel, osebno dopolnilno delo, reaktivacija upokojencev, vaše podjetniške zgodbe …

Udeležence je navdušilo tudi druženje ob kavici in prigrizku in možnost za medsebojno izmenjavo izkušenj.

Skoraj petdeset upokojencev pa se je udeležilo tudi celodnevne strokovne ekskurzije v Velenje, ki je bila za udeležence povsem brezplačna: Obiskali so Vzorčno mesto in se seznanili s tehnikami medgeneracijskega sodelovanja na področju poznavanja podjetništva, različnih tipov osebnosti, šolskega kurikuluma …

Med vodstvom Vzorčnega mesta in domžalske Obrtne zbornice so že stekli dogovori o gostovanju projekta »podjetniški dnevi«, ki je avtorski program Obrtne zbornice Domžale, v velenjskem Vzorčnem mestu.

Sledil je obisk Ljudske univerze Velenje s podrobno predstavitvijo programov in dejavnosti za tretje življenjsko obdobje. Poseben poudarek je bil na projektu Mobilni heroji in dogovoru, da bodo že jeseni prišli tudi v Domžale, kjer si želimo projekt nadgraditi s podjetniškimi vsebinami.

Po gratis kosilu so udeleženci obiskali še Velenjsko jezero, kjer so imeli voden ogled.

Spletno uredništvo
Vir: Občina Domžale in Obrtna zbornica Domžale