Direktor DVK – Državne volilne komisije Dušan Vučko je našel žrtveno jagnje za napako s poslanici na letošnjih volitvah. Njegova namestnica Nina Mujagić je prejela sklep o izredni odpovedi.

Dušan Vučko, ki ga pozivajo k odstopu zaradi vseh nepravilnosti in napak, ki so se dogajale na letošnjih parlamentarnih volitvah, je svoji namestnici Nini Mujagić izdal in vročil sklep o izredni odpovedi.

Sam ne bo prevzel niti objektivne odgovornosti in odstopil. Zato je našel žrtveno jagnje. Mujagićeva je ob prejemu sklepa na družabnem omrežju zapisala:

dragi moji, ce kdo ve za kaksno sluzbo, se toplo priporocam, najpozneje v enem tednu bom namrec po 35 letih dela na volitvah brez sluzbe, zal nisem ne v levi ne v desni politicni opciji. Na pomoč

Ob tem je objavila tudi kuverto, v kateri je prejela omenjeni sklep o izredni odpovedi. Najverjetneje se bo Mujagićeva nanj pritožila.

Vir: družabno omrežje (zakrili smo le naslov)

Spomnimo, da je poleg vseh zapletov z glasovnicami, bila težava tudi s pošiljanjem le teh v tujino, na koncu pa je prišlo še do napačno dodeljenih mandatov poslancem. Kar za šest poslancev je bilo, kot navaja DVK, zaradi računalniške napake napačno izračunano, da bodo po novem poslanci Državnega zbora. Državna volilna komisija, ki na koncu brez ponovnega preverjanja potrdila končni rezultat volitev.

 

Spletno uredništvo