V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.401 klicev. Med 597 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 141 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

V 131 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 6 voznikov.

Ob 5.29 je v naselju Praprotno, občina Škofja Loka, prišlo do prometne nesreče enega vozila. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator ter nudili pomoč policiji in vlečni službi.

Ob 6.55 sta na Dečkovi cesti v Celju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so kraj zavarovali, odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi posuli vozišče ter nudili pomoč poškodovani osebi, do prihoda reševalcev NMP.

Ob 9.02 je v Zgornji Vižingi, občina Radlje ob Dravi, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in z vozilom pristala na boku. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj nesreče, na vozilu odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, vozilo dvignili nazaj na cesto ter nudili pomoč reševalcem in policiji. Reševalci NMP so poškodovano osebo prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 9.29 je na regionalni cesti Pristava pri Mestinju–Podčetrtek, v naselju Sv. Ema, občina Podčetrtek, osebno vozilo zapeljalo na poplavljeno vozišče in obstalo. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Pristava pri Mestinju so kraj zavarovali in s tehničnim posegom vozilo izvlekli iz vode.

Ob 9.31 se je na cesti Plave–Solkan, občina Kanal, voznik z osebnim vozilom zaletel v skale ob cesti. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite tekočine. Reševalcem NMP Tolmin so nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila, s katerim so jo prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 16.13 so na avtocesti med izvozoma Maribor center in Maribor sever trčila štiri tovorna vozila. Gasilci JZ GB Maribor so ob pomoči delavcev DARS zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli po cesti iztekle nevarne tekočine in preprečili nadaljnje iztekanje. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi in so ju prepeljali v UKC Maribor.

Ob 18.43 se je v Zgornjih Jaršah pri železniškem papirniškem mostu, občina Domžale, pri padcu s kolesom poškodovala oseba. Gasilci CZR Domžale so ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP, ti pa so jo odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 22.38 sta na krožišču pri Supernovi v Kamniku trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, nudili pomoč avto vleki ter reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi poškodovane osebe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Celje, Kranj in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 45 tatvin, 15 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 1 poskus uboja ter 1 grožnjo.

V noči na 14 .4. 2023 je bil v Mariboru ukraden osebni avto znamke BMW 320, črne barve, letnik 2013, registrskih številk KP AR-080.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 117 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 105 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (32), Indije (15) in Pakistana (15).

Spletno uredništvo