Motoristi, poskrbite za varno sezono in se udeležite brezplačnih preventivnih delavnic

Motoristična sezona se je že začela. Ustrezna priprava nanjo je izjemno pomembna, saj psihofizična kondicija motoristov po dolgi zimi zagotovo ni več na enaki ravni kot ob koncu sezone.
Zato vas vabimo, da se udeležite preventivnih prireditev, kjer vam bomo policisti skupaj s predstavniki drugih institucij, motorističnih klubov idr. svetovali, kako najbolje poskrbeti, da bo vožnja z motorjem prijetna in varna.
Na območju Policijske uprave Ljubljana bosta to soboto kar dva dogodka:
·    sobota, 14. april 2018, med 9. in 16. uro (parkirišče pred TC Moto Shop, Leskoškova 12 v Ljubljani): otvoritev motoristične sezone in prireditev Varno z motorjem 2018. Motoristi si bodo lahko ogledali različne aktivnosti in predstavitve opreme. Potekalo bo tudi “žegnanje” motorjev. Policisti Postaje prometne policije Ljubljana in Specializirane enote za nadzor prometa bodo na ogled postavili policijsko motorno kolo z opremo in vozilo z videonadzornim sistemom
Provida, ki ga uporabljajo za nadzor nad prehitrimi vozniki. Ti namreč ogrožajo varnost vseh prometnih udeležencev. Na dogodku sodelujejo še predstavniki avtošol, tehničnih pregledov, moto društev, ekipi pa se bo pridružil tudi motorist reševalec, ki bo z vami delil tudi svoje izkušnje.
·    sobota, 14. april 2018, med 10. in 14. uro (asfaltna športna površina pri Občini Trbovlje): preventivna prireditev Policijska izkušnja kot nasvet, ki jo organizira ZŠAM Trbovlje. Na prireditvi bodo svoje izkušnje z vami delili tudi gasilci in policisti. Policisti Postaje prometne policije Ljubljana vam bodo na postavljenem poligonu predstavili prvine varne vožnje z motornim kolesom, kot so osmica,
slalom med stožci, varno ustavljanje, pravilno usmerjanje pogleda in vse prevečkrat pozabljena pravilna drži rok in nog. Ogledali si boste lahko tudi vozilo z videonadzornim sistemom Provida.
Vabljeni!
Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana