V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 759 klicev. Med 310 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 56 prometnih nesreč, 19 kršitev javnega reda in miru ter 51 kaznivih dejanj.

 

V 48 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 12.55 se je na avtocesti pri pokritem vkopu Karteljevo, občina Novo mesto, voznik z osebnim vozilom zaletel v odbojno ograjo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka ter na vozilu odklopili akumulator. Poškodovani voznik je bil prepeljan v SB Novo mesto.

Ob 17.29 je v naselju Stara vas–Bizeljsko, občina Brežice, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Brežice so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v ZD Brežice.

Ob 19.42 je v naselju Vinska Gora v občini Velenje osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGE Velenje in PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 23.18 je v naselju Adergas, občina Cerklje na Gorenjskem, osebno vozilo zapeljalo v jarek. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in dvignili vozilo iz jarka nazaj na vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 18.45 je na Cesti Borisa Kidriča v naselju Slovenski Javorniki, občina Jesenice, vlak trčil v občana. Gasilci GARS Jesenice so reševalcem NMP nudili pomoč pri oskrbi in prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila in nato še do helikopterja SV.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 8 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 23 vlomov, 12 tatvin, 7 poškodovanj tuje stvari, po 3 nasilja v družini in grožnje, 2 drzni tatvini ter 1 povzročitev telesne poškodbe.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 68 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 63 na območju PU Novo mesto in 5 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ, 13 državljanov Maroka, 12 Pakistana in 11 Rusije.

Spletno uredništvo