Moji najbolj zadovoljni pacienti so Neslovenci, istospolno usmerjeni in vegetarijanci

Na “uho” oz. v “oči” mi je prišla zgodba, ki jo je na FB zapisal Rok Ravnikar,  dr. med., specialist družinske medicine, od letošnjega aprila zaposlen v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca v Kamniku.

Slovenski zdravnik Rok Ravnikar tako zapiše na FB:

Prišlo mi je na uho, da nekateri pacienti ne želijo k meni na pregled zaradi mojega političnega prepričanja, nekateri drugi pa izrecno želijo k meni, ker sem (bojda) vegan. Hm, me prav zanima sedaj, kakšno politično prepričanje mi pripisujejo …

Res pa je, da so po dejanskih povratnih informacijah – ne glede na moja javno izražena domoljubna in ostala “zdravokmečka” stališča – moji najbolj zadovoljni pacienti Neslovenci, istospolno usmerjeni, in ja, vegetarijanci. Kar kot zdravnik tudi hočem in je prav. Upam, da tako delajo tudi v ostalih poklicih.

Da ne bom narobe razumljen – absolutno se ne sekiram, take zgodbice me zabavajo! Resno bolni takih pomislekov seveda nikoli nimajo. Še bolj žalostno pa je, da si ob kadrovski podhranjenosti pravzaprav vsakodnevno želiš, da bi v čakalnici še kakšen manj čakal na pregled.

Njegova spoznanja sodijo bolj v rubriko Saj ni res, pa je!

B. O.