Močan veter včeraj in danes ponoči ni prizanesel niti občini Medvode. Vse od včerajšnjega dopoldneva so bile na terenu intervencijske službe, ki so skrbele za prevoznost cest in drugo infrastrukturo.

Ob 21. uri se je sestal tudi Štab Civilne zaščite Občine Medvode, ki je zaradi pretečih nevarnosti odredil zaprtje nekaterih cest na območju Polhograjcev. Veter se je umiril sredi noči, tako so bile ceste zjutraj večinoma prevozne.

Tudi danes so na terenu intervencijske službe, ki so skupaj odstranile okoli 15 dreves iz javnih cest, eno drevo je ponoči padlo na objekt v Trnovcu, drugo na otroško igrišče v Zbiljah, uničene je nekaj javne razsvetljave in elektro napeljave.

Občina se zahvaljuje vsem, ki so se celo noč trudili, da so občani zjutraj kar najmanj čutili posledice vremenske ujme. Na terenu so bile ekipe koncesionarja za vzdrževanje cest, Štab civilne zaščite, Režijski obrat Občine Medvode, pogodbena podjetja, prostovoljna gasilska društva, vzdrževalci javnih omrežij (javna razsvetljava, elektro, …), policija in mnogi drugi občani.

O. U.

Vir: FB