V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.066 klicev. Med 452 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 84 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

 

V 71 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je 1 oseba umrla. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozila.

23. 4. 2023 ob 11. uri se je na lokalni cesti na območju naselja Brezje pri Dobrovi zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 91-letni voznik iz okolice Ljubljane je vozil osebni avtomobil po makadamski lokalni cesti, po strmem klancu navzdol v desni nepregledni ovinek, iz smeri Brezja pri Dobrovi proti Dobrovi. V ovinku je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal levo izven vozišča, kjer je trčil v drevo. V nesreči se je tako hudo telesno poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. O prometni nesreči so mimoidoči pristojne službe obvestili kasneje, ko so vozilo našli. Na Upravi RS za zaščito in reševanje so o nesreči zapisali:

Ob 14.38 so v Brezju pri Dobrovi, občina Dobrova-Polhov Gradec, mimoidoči naleteli na osebno vozilo, ki je zapeljalo s ceste in se prevračalo po bregu. Voznik vozila je ležal neodziven izven vozila. Gasilci PGD Dobrova, Brezje in GB Ljubljana so stabilizirali vozilo na brežini, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri reanimaciji voznika, ki ni bila uspešna.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 21 vlomov, 20 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesnih poškodb, 4 kazniva dejanja nasilja v družini, 3 grožnje, ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, rop ter ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 92 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 85 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Koper in 3 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (29), Afganistana (15) in Pakistana (14).

Spletno uredništvo