Iz Hrvaške prihaja zelo nenavadno zgodba. Na območju Jasenovca je namreč hrvaški lovec v zgodnjih jutranjih urah v lovišču na območju Jasenovca s strelnim orožjem ranil migranta, ker ga je zamenjal za merjasca.

Lovec sodeloval v organiziranem lovu na divje prašiče in šakale

Pristojna policijska uprava je danes objavila, da je 57-letni lovec zadel tujega državljana, ki so ga najprej prepeljali v bolnišnico v Pakrac v zahodni Slavoniji. Zaradi življenjsko ogrožajočih poškodb so ga nato premestili v zagrebško bolnišnico. Kriminalisti preiskujejo okoliščine dogodka.

Lovec je sodeloval v organiziranem lovu na divje prašiče in šakale. Poškodovanemu je prvi pomagal in poklical reševalce, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. Kot neuradno dodaja, je 31-letni ranjeni migrant iz Irana s skupino drugih nezakonito vstopil na Hrvaško in se je v času incidenta skrival v gozdu.

             To je lovec, ki je ustrelil migranta namesto merjasca.

Jaz sem ustrelil migranta,« je bila prva reakcija lovca in profesionalnega fotografa, 57-letnega Igorja Ilića, ki je v torek okoli 14. ure zaslišal krike po strelu iz lovske puške. Najprej je poklical predsednika Lovskega društva Patak v Jasenovcu, nekaj minut kasneje sta obvestila policijo in nujno pomoč, ki so hitro ugotovili, da je Ilić v bistvu streljal na migranta, ki je s skupino ljudi po nezakonitem prečkanju meje ležal v grmu ter verjetno čakal na prevoz.

»To je prvič, da je kdo zašel v naše lovišče. Bilo je tudi drugih lovcev takrat, vendar je ravno Ilić stopil v obhod in ko se je vrnil, je opazil kaos v bližini kraja, kjer je bilo smetišče. Bil je na razdalji 60-70 metrov. Izstopil je iz avta, in ustrelil. Potem je slišal iz grma krik.

Približal se je in videl skupino ljudi. Nekateri so govorili v angleščini, drugi v neznanih jezikih. Takoj me je obvestil, kaj se je zgodilo, ranjenca so kmalu odpeljali v bolnišnico,« je dejal predsednik društva in dodal, da v Iliičevem ravnanju ne vidi ničesar spornega.

G. M.

Vir in foto: Nna Dlani