Občina Medvode oziroma Zdravstveni dom Medvode je odprl enostavno spletno naročanje na cepljenje proti covid – 19 za vse starostne skupine od 16. leta starosti dalje.

 

S ponedeljkom se začenja cepljenje za vse strarostne skupine , tako da bodo cepilni centri lahko cepili vse, ki si cepljenja želijo in se nanj prijavijo, ne glede na starost.

V zdravstvenem domu Medvode je vzpostavljen eden od osmih cepilnih centrov v osrednjeslovenski regiji. Cepljenje se bo izvajalo glede na količino cepiv in vrstni red prijav. Prav zato je zelo pomembna hitrost prijave, predvsem pa, da se prijavite vsi, ki bi se želeli cepiti, saj je od tega odvisno naročilo cepiva za cepilno mesto.

Objavljamo udi spletno stran, kjer se lahko vpišete v čakalno vrsto za cepljenje zdravstvenega doma Medvode: PRIJAVITE SE TUKAJ 

Spletna prijava ZD Medvode je usklajena z novo spletno aplikacijo Nacionalnega inštituta za zdravje in svojo namero o cepljenju lahko oddate kjerkoli. Tisti, ki ste se že dogovorili za cepljenje pri svojem osebnem zdravniku, ne potrebujete oddajati spletne prijave na cepljenje.

ZD Medvode je za vse tiste, ki se z računalnikom ne znajdejo najbolje, uvedla tudi telefonsko naročanje na cepljenje.

Občina Medvode sodi med tiste občine z nadpovprečnim deležem cepljenih občank in občanov, saj je bilo  po zadnjih podatkih na dan 5. 5. 2021 v ZD Medvode s prvim odmerkom cepiljenih 5.223, z drugim pa 3.348 oseb. Po podatkih NIJZ je bilo doslej s prvim odmerkom cepljenjih 3.944 (23,5 %), z drugim pa 2.098 (12,5 %) občanov občine Medvode.