V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.273 klicev. Med 503 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 93 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

V 82 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  2  nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 8.15 se je na hitri cesti med Vipavo in Ajdovščino prevrnila prikolica tovornjaka. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka in stabilizirali vozilo. Nastala je materialna škoda. O dogodku je so bili obveščeni reševalci NMP Ajdovščina, policija in DARS Kozina.

Ob 9.55 sta v Turnšah v občini Domžale trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in posuli razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 11.42 sta na križišču Češminove in Bernikove ulice v občini Domžale trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale in PGD Domžale-mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in posuli razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 18.41 sta na križišču Seidlove in Andrijaničeve ceste v Novem mestu trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe reševalcem NMP Novo mesto, ki so jo prepeljali v SB Novo mesto.

Okoli  22. ure so policisti prejeli obvestilo o vozniku, ki je na cesti med Mengšem  in Kamnikom,  večkrat  zapeljal  s  ceste  in  med drugim trčil v obcestni  objekt,  ter  kljub poškodovanem vozilu odpeljal v smeri Kamnika. Policisti so voznika izsledili, v postopku pa je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.98 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno mu je bilo  odvzeto  vozniško  dovoljenje  in  odrejeno pridržanje. Zaradi cestno prometnih  prekrškov  in nedostojnega vedenja v postopku zoper njega vodijo postopek o prekršku.

Ob 0.45 je na Obvozni cesti v Ljubljani osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevračalo. Obstalo je polju na kolesih. Ob prihodu gasilcev GB Ljubljana je bila oseba že izven vozila. Osebo so gasilci oskrbeli do prihoda reševalcev NMP Ljubljana. Zavarovali so kraj dogodka, in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam na območju PU Celje in Kranj osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 16 vlomov, 5 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 grožnji ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 53 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 47 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (12), Kube (11) in Maroka (9).

Spletno uredništvo