V petek, 1. decembra 2017, so v Podgorici pri Podtaboru z otvoritvijo in blagoslovom predali prenovljen del ceste svojemu namenu. Slovesnosti so se udeležili župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, občinski svetniki, predsedniki krajevnih skupnosti, direktor Javnega komunalnega podjetja Grosuplje Stane Stopar, grosupeljski župnik Janez Šket, tamkajšnji krajanke in krajani.

»Danes smo se zbrali, da vsem, ki so zaslužni za ta dogodek, pokažemo in sporočimo, da s pogovorom, dobro voljo in prisluhom drug drugemu dosežemo želene cilje,« je dejala predsednica Krajevne skupnosti Št. Jurij Darja Devetak in se ob tej priložnosti posebej zahvalila županu dr. Petru Verliču, direktorju občinske uprave mag. Dušanu Hočevarju, pa tudi podjetjema Komunalne gradnje in Urbingu ter vsem, ki so s svojim delom pripomogli do tega cilja.

»Bliža se konec leta in veselimo se novega sodelovanja z vami vsemi tudi v letu, ki je pred nami,« je še dejala.

Župan dr. Peter Verlič pa nam je povedal, da takrat, kadar ga kdo vpraša, kje je občina Grosuplje, mu ponavadi pove, da smo doma tam, kjer se konča Ljubljana in začne mehkoba dolenjskih gričev in zelenih dolin. In kjer se mestni utrip prepleta s tihožitjem podeželja. Občina Grosuplje namreč nista samo naselji Grosuplje in Šmarje – Sap, ampak jo sestavlja deset čudovitih krajevnih skupnosti, ki tvorijo celoto. Ena izmed njih je tudi krajevna skupnost Šent Jurij.

Povedal je še, da se na občini zavedajo, da je njihova lokalna cestna infrastruktura po krajevnih skupnostih slaba, zato je obljubil, da bodo kmalu sledili veliki premiki na področju izboljšanja cestne infrastrukture, in sicer tako v krajevni skupnosti Št. Jurij kot tudi na območju ostalih krajevnih skupnosti.

»In s tem dobrim obetom začenjamo tudi mi naslednje novo leto,« je še dejal.

Župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, predsednica krajevne skupnosti Št. Jurij Darja Devetak in tamkajšnji krajan Janez Kozlevčar so s prerezom traku prenovljeno cesto tudi uradno predali svojemu namenu, župnik Janez Šket pa je za tem novo pridobitev še blagoslovil.

Po koncu slovesnega dogodka je sledil še ogled obnove del pri pokopališču v Št. Juriju.

J. R.