Med bežanjem pred policisti je zapeljal v slepo ulico!

Policisti Policijske postaje Grosuplje so včeraj pozno zvečer v Ivančni Gorici pri kontroli prometa ustavili in kontrolirali voznika (48) osebnega avtomobila renault scenic.

Med postopkom preverjanja podatkov, je voznik z vozilom pospešeno odpeljal s kraja v smeri Stične. Policisti so zapeljali za njim in ga pričeli ustavljati s predpisanimi zvočnimi in svetlobnimi znaki. Voznik znakov policistov ni upošteval, med vožnjo pa storil več kršitev CPP.

Voznik je v Stični zapeljal v slepo ulico, kjer je bil tudi dobljen in obvladan. Policisti so pri tem uporabili prisilna sredstva, vozniku je bil tudi odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil. Prav tako je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo po določilih 23. čl. ZPrCP zaseženo.  Voznik je v nadaljevanju pričel kršiti javni red in mir in se nedostojno vesti do policistov. Ker na ukaz policistov s kršitvijo ni prenehal, mu je bilo odrejeno pridržanje po določilih 109/2 ZP-1.

Zaradi kršitev ZPrCP in ZJRM mu je bil izdan plačilni nalog, prav tako bo zoper njega podan obdolžilni predlog na sodišče zaradi kršitve določil 56/8 ZVoz.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana