Uredništvo portala večkrat, skorajda vsakodnevno, pridno brska po različnih družabnih omrežjih in portalih, saj išče za svoje zveste bralce in bralke, seveda, zanimive in poučne zgodbe. Ta zgodba, o katerih pišemo v tem prispevku, je nastala prav v teh dneh, v t. i. času kislih kumaric.

Začela pa se je tole zelo “rumeno” objavo. Ala Slovenske novice …

Ker uredništvo ni želelo plačati nadaljnjega (plačljivega)branja, je brskalo in vrtalo še naprej in našlo pismo Mateja Špeharja. Tega v celoti objavljamo, saj menimo, da je namenjeno širši javnosti. Iz pisma je jasno razvidno, s katerimi obtožbami se je soočil znani Slovenec.

Objavljamo ga v neokrnjeni, nespremenjeni obliki, kot ga je pisec objavil tukaj – https://www.tumblr.com/login

Dragi Bojan
Rad bi se ti opravičil, običajno sem hitrejši pri odgovarjanju, sploh na twitterju, a ta vikend sem preživel nekaj 1000 kilometrov stran od Slovenije in sem spomin polnil z lepimi slikami, vse manj lepo pa pustil tam kjer je. Če me boš drugič kaj vprašal, obljubim, da ti odgovorim hitreje. Resda si že večkrat poudaril, da ne preverjaš virov, pa vseeno. Sem ti na voljo, telefonsko imaš, ni se spremenila.
Težko je soditi drugega, redko kdo res lahko obuje tuje čevlje, a vem da je to nekaterim poklic. In jaz spoštujem vse poklice. Tudi tvojega. Sam ne bi rad bil v tujih čevljih, so mi moji udobni, tujih ne pogrešam. Ampak razumem. In ne zamerim. Trudiš se, tako kot se vsi.
Ni prvič da sem pod tvojo lupo iskanja napak, poznam to igro. Predstavil mi jo je nekdo, ki te je najel, da je letela gnojnica po meni. Celo pohvalil se je, da je bila to odlična strateška poteza. Čestitam za ta status, verjetno ga ni enostavno doseči. Meni niso všeč takšne igre, a jih razumem. Posel je posel. In jih tako tudi jemljem. Nič osebnega.
Minuto časa bi ti le ukradel, toliko da greva skupaj skozi tvoje zapise. Bom kratek, saj so stvari zelo enostavne.
Vesel sem za tvoj bizi.si povzetek poslovanja SPja. Lahko bi večkrat naredil takšno inventuro, že pred tem. Ker cifre so odlične, z novo računovodkinjo sem dobro optimiziral poslovanje v zadnjih letih. Čisti dobiček se namreč vsako leto lepo počasi vzpenja. Resda splošni prihodki padajo, ker sem zaradi izgorevanja zmanjšal obseg dela, ter delno zamenjal dejavnost. A na koncu nas vse zanima dobiček, kajne.In ta je večji kot kdajkoli.

Vir. Bizi.si

Nisem Domžalčan. Nikoli bil. Sem Ljubljančan, ki je kar nekaj let živel v Dobu. Gre za izjemno lepo vas nekaj kilometrov od Domžal. Tako, da v bistvu sem (bil) vaški fant. No, sedaj spet Ljubljančan. Že nekaj tednov. In ne gradimo nove, obnavljamo staro hišo. Vsak, ki se je že kdaj ukvarjal z gradbeništvom, ti bo z veseljem razložil razliko.
Skupno 45 dni blokiran račun v 3000 dneh (približno 8 letih)? Sem si prav zapomnil? (žal nimam več dostopa do članka). Ni ravno vrhunski rezultat, dalo bi se bolje, priznam. Ampak glede na plačilno nedisciplino v deželi in prekletstvo SPja in izdanih računov in davkov, je to za Slovenijo, kar soliden rezultat. Včasih si država na silo vzame svoje. Ne prav nežno, verjetno je že večina nas izkusila ta kamen v hrbet. Zaboli, a gremo naprej.
Prisesanost na državni denar? Z veseljem delam za TV Slovenija in ponosen sem, da so mi na družabnih omrežjih zaupali v upravljanje nekaj njihovih paradnih oddaj. Ni mala odgovornost, a ker je produkcija odlična, so takšni tudi rezultati na družabnih omrežjih. Če izpostavim le oddajo Vse je mogoče, ki ima še vedno rekordne številke, pa je že slabo leto v mirovanju. Ker pa za ponos, odgovornost in veselje v naši lokalni trgovini dobim bore malo, seveda izstavljam fakture. To je moj posel.
Če zaključiva, da ti res ne ukradem več kot minuto, s tistim kar te je spravilo v pisanje. Ni prvič, da mi je predsednik države vzdignil pritisk s svojimi (ne)dejanji. A moji zasebni zapisi nimajo nobene povezave s kandidaturo gospoda Marjana Šarca, saj so prisotni že nekaj let. Pobrskaj po mojem FB profilu.
Res je, pomagam v štabu LMS (Lista Marjana Šarca). In to z veseljem, ker je res odlična klima. To niso moje prve volitve v katerih sem bil povabljen k sodelovanju. A so prve, kjer kandidata tudi osebno 100 % podpiram. In tudi, če ne bi sodelovali, bi šel na volitve in obkrožil njegovo ime. To bodo moje prve volitve, če ne štejem referendumov in čisto prvih volitev, ko me je oče še skoraj za ušesa vlekel, da me boš spet videl na volišču.
Življenje je lepo. Morda ne bi bilo napak kdaj napisati kaj tudi v tej smeri. Vem, da znaš. Samo predlog, ni nobenega skritega podtona.

Pozdrav iz Wolfsburga v Budimpešto. Barbra tudi tebi, rad berem tvoje zapise in vsakič se iskreno razveselim dobrih novic ob letnih pregledih.

Matej Špehar

 

Za objavo pripravilo uredništvo portala.