Mar prihaja sneg do nižin?

Očitno bo treba v prihodnjih dneh prebrskati omare in iz njih izvleči zimska oblačila. Pred nami so namreč dnevi z zelo pestrim vremenskim dogajanjem.

Pri portalu Ciklon.si so zapisali: ”Sedaj je jasno, da je Lorenzo povzročil prenos energije in toplote proti severu, kjer je mogočen anticiklon, ki izpodriva iz Arktike bistveno hladnejši zrak proti jugu. Le nad Iberskim polotokom bo nekaj stopinj nad povprečjem. Ponekod v južnem delu Skandinavije bodo temperature več kot deset stopinj pod povprečjem, kak dan tudi 15.

Tudi Slovenija bo občutila bistveno nižje temperature, po nižinah bodo najnižje v ponedeljek, ko čez dan, razen na Primorskem, verjetno ne bodo presegle deset stopinj Celzija.”

Foto: ARSO

Za ponedeljek 7. oktobra se riše zanimiva situacija, od lege ciklona bo odvisno ali bo vplivala tudi na vreme pri nas. Od severovzhoda bomo dobili novo pošiljko arktičnega zraka, od zahoda se bo proti Sredozemlju spustila atlantska motnja – modeli jo kažejo različno, če ne bo hitro odšla daleč proti jugu, bodo lahko padavine pri zelo nizki meji sneženja.

Jesen bo očitno kar močno udarila, tudi z nekaj snega. Obvestimo še prijatelje in družino.

O. U.

Vir: https://viralko.si/