LEVICA: “Očitate nam, da hočemo odpraviti vašo lastnino. Vsekakor, to hočemo.”

Vir: Facebook

“Očitate nam, da hočemo odpraviti vašo lastnino. Vsekakor, to hočemo.” To je stavek, ki ga je na svojem Facebook profilu zapisal vidni član in poslanec stranke Levica. Samo malo je potrebno pogledati objave stranke in njihovih vidnih članov in že pade izjava Luke Mesca, ki jo je dal v tem mesecu.

 

Vir: Twitter

Seveda je potrebno priznati, da kar nekaj objav ni več vidnih, razlog za to pa poznajo le tisti, ki so objave umaknili. Še vedno pa se najde marsikaj zanimivega. Tako poslanka Levice Nataša Sukič sprašuje:

“in kaj je protiustavnega v ideji, da bi vzpostavili zadruge, vključili zaposlene v lastništvo podjetij? da bi bili delavci tako upravljavci podjetij, za katere živijo in v katerih ustvarjajo, delajo?”

Nas pa zanima, če se je kdaj vprašala tudi o tem, kaj je lastnik podjetja moral narediti, da je ustvaril to podjetje. Koliko denarja, časa in idej je vložil v to, da je danes uspešen podjetnik?

Vir: Twitter

Vsi se verjetno še spomnimo znamenitega stavka Mihe Kordiša: “Kdor ima stanovanje tako veliko, da ga ne more posesat v 15-ih minutah, mu ga je treba nacionalizirat.”

To je ta leva alternativa, ki nam jo ponujajo. Malce starejši tako družbeno ureditev poznajo, saj so živeli v njej.

Vir: Facebook

 

Socializem, v katerem smo živeli in iz njega želeli in tudi uspešno pobegnili, vsekakor ni program 21. stoletja. Dovolj je že, da pogledamo malce po svetu in vidimo, da države, ki imajo podobno politično ureditev, kot jo predlaga oziroma opeva stranka Levica, so najrevnejše države sveta, kjer so človekove pravice le sanje, sveža žemljica pa vesoljna leta stran.

 

Vir: Facebook

Po tem, ko je Igor Zorčič zavrnil razpravo v Državnem zboru o neustavnosti programa Levice, so se sicer v stranki potegnili nazaj. Kljub temu pa to ne spremeni dejstva, da podpirajo socializem, družbeno lastnino, razlastitev kapitala in vse, proti čemur smo se združili na plebiscitu leta 1990.