Letošnje leto je leto Valentina Vodnika!

Vhod v Dom kulture Kamnik, s katerim upravlja Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, bo v letu 2019 krasila grafika, ki zaznamuje leto Valentina Vodnika.

Grafika je darilo priznanega kamniškega umetnika Dušana Sterleta, ki jo je daroval Domu kulture Kamnik. Letošnje kulturno leto bo namreč v znamenju Valentina Vodnika, saj mineva 200 let od njegove smrti.

Kot pravi avtor grafike, je ta posvečena razumevanju kulture.

»Dolgo sem iskal primeren citat in se na koncu odločil, da uporabim Vodnikovo pesem Dramilo: ‘našel jo boš, ak’/nisi zaspan’. Moje sporočilo je, da če želiš resnično videti in razumeti sporočilo kulture, moraš zgolj imeti vsa čutila odprta. Oči, da vidiš, ter ušesa, da slišiš,« pojasnjuje Dušan Sterle.

Grafiko so zaposleni na oddelku kultura na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik včeraj obesili nad vhod. Tako jo bodo obiskovalci Doma kulture Kamnik lahko občudovali že jutri, ko bo v Veliki dvorani potekala prireditev v počastitev kulturnega praznika, ki jo pripravljata Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik ter Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik. Prireditev se prične ob 18. uri.

Lani je vhod v Dom kulture Kamnik krasila grafika, ki je zaznamovala leto Ivana Cankarja. Tudi to je daroval umetnik Dušan Sterle.

Za več informacij:

Samo Trtnik
gsm: +386 40 433 628
e-mail: [email protected]