V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.322 klicev. Med 541 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 119 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 64 kaznivih dejanj.

V 102 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo.

Ob 5.27 sta na Miheličevi cesti v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, posuli razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP UKC Ljubljana pri oskrbi poškodovane osebe. Reševalci so poškodovano osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 6.28 je na cesti Tublje–Hrpelje, občina Hrpelje – Kozina, pri prehitevanju počasnejših vozil prišlo do trčenja osebnega vozila in motorista, ki je za tem zletel z vozišča in se poškodoval. Gasilci PGD Materija so poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Sežana. Prepeljan je bil v SB Izola.

Ob 7.57 sta na regionalni cesti med Selom in Novo Gorico v naselju Ajševica, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, počistili vozišče ter nudili pomoč policistom. Reševalci NMP ZD Nova Gorica so na kraju pregledali udeležene osebe, ki pa niso bile poškodovane.

Ob 15.19 je na Mestnem trgu na Ptuju kolesar zbil peško. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč poškodovani peški do prihoda reševalcev NMP.

Ob 18.12 se je v kraju Lipa, občina Miren – Kostanjevica, voznik s štirikolesnikom prevrnil na bok in se pri tem poškodoval. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so na kolesa postavili vozilo in nudili pomoč reševalni ekipi NMP Nova Gorica pri oskrbi poškodovanega.

Ob 18.18 je v naselju Okonina v občini Ljubno osebno vozilo zapeljalo v potok. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom izvlekli vozilo iz potoka.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 25 intervencij na javnem kraju, 22 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 2 nasilji v družini, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin, 1 drzno tatvino ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 188 oseb, 136 na območju PU Koper, 42 na območju PU Novo mesto in 10 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (78), Indije (36) in Pakistana (22).

 

Spletno uredništvo