V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 848 klicev. Med 327 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 60 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 52 kaznivih dejanj. 

V 59 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 1 nesreči so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 21 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 20 tatvin, 16 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter po 1 uboj, rop, nasilje v družini, grožnjo in ponarejanje denarja.

Po poročanju pomurse-novice.si so bili včeraj policisti v Murski Soboti okoli 18.30 ure obveščeni o pretepu, v katerem je umrl en moški. Takoj po prihodu na kraj, so prizorišče zavarovali in začeli iskanje storilca. Malo pred 19. uro so ga izsledili in ga zaradi poškodb odpeljali v bolnišnico.

Več podatkov tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš ni posredovala, saj kriminalistična preiskava še intenzivno poteka.

Kot so še zapisali, naj bi po informacijah iz socialnih omrežij pretep izbruhnil pri avtobusni postaji. Začetno verbalno nasilje je preraslo v fizično, pri čemer naj bi bilo uporabljeno hladno orožje. V dogodek naj bi bili neuradno vpleteni tujci.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 25 oseb, 14 na območju PU Novo mesto, 7 na območju PU Maribor in 4 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (5), Turčije (5) in Kube (4).

Spletno uredništvo