V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije 113 sprejeli 860 klicev. Med 386 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali policisti, so med drugim obravnavali 59 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 56 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 53 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 6 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 6 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Murska Sobota.

Ob 12.42 sta na Kolodvorski cesti v Kopru trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulatorja. Poškodovano osebo so reševalci NMP prepeljali v SB Izola.

Ob 15.05 sta v naselju Janževa gora, občina Selnica ob Dravi, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Maribor so oskrbeli štiri poškodovane osebe.

Ob 18.53 je v Sv. Antonu na Pohorju, občina Radlje ob Dravi, vozilo zdrsnilo s cestišča. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so s tehničnim posegom potegnili vozilo nazaj na cestišče, pomagali namestiti verige na kolesa in ga pospremili v dolino. Poškodovanih ni bilo.

Ob 19.10 sta na križišču Dunajske in Štukljeve ceste v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, drugo posredovanje ni bilo potrebno. Na kraju je bila policija in reševalci NMP Ljubljana.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 27 intervencij na javnem kraju in 11 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 1 kršitelja na območju Policijske uprave Celje. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 1 osebi na območju Policijske uprave Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 27 tatvin, 17 vlomov, 6 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 nasilji v družini in 1 grožnjo.

  • Na  Viču  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

  • Na območju Komende je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

  • V  Šiški  je  bilo  vlomljeno  v  klet, od koder je bilo odtujeno orodje in obutev. Škoda znaša okoli 300 evrov.

  • V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno električno kolo znamke Winora. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

  • Za  Bežigradom  je  bilo  vlomljeno  v  lokal,  od  koder  je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 88 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 59 na območju PU Koper, 26 na območju PU Novo mesto, 2 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Kranj. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (47), Bangladeša (12) in Indije (9).

Spletno uredništvo