V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1601 klic. Med 553 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 133 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 121 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 10 prometnih nesreč z lahko in 2 z hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Celje in Novo mesto. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 3 vozila na območju Policijskih uprav Ljubljana in Murska Sobota.

Ob 6.55 so v Kidričevi ulici v Celju trčila tri osebna vozila. Ena oseba se je telesno poškodovala. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, očistili cestišče, odklopili akumulatorje ter nudili pomoč drugim enotam. Reševalci NMP Celje so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 15.55 sta na Ljubljanski cesti v Domžalah trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na osebnem vozilu ter posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom. V nesreči je bila poškodovana ena oseba, ki so jo oskrbeli reševalci NMP ZD Domžale ter jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17.35 je v naselju Zabiče, občina Ilirska Bistrica, padel kolesar. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali mesto nesreče in pomagali reševalcem pri oskrbi. Reševalci NMP Ilirska Bistrica so poškodovanega kolesarja oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v SB Izola.

Ob 17.43 je v Noršincih, občina Ljutomer, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča in pristalo na strehi drugega vozila. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so odklopili akumulatorja in odstranili vozilo. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 21.36 sta nad ljubljansko obvoznico na nadvozu Šmartinske ceste, občina Ljubljana, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, iz vozila s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo, katero so nato predali v oskrbo reševalcem NMP Ljubljana.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 26 intervencij na javnem kraju in 19 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 5 kršiteljev na območju Policijskih uprave Ljubljana, Maribor, Celje in Novo mesto. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Koper.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 37 tatvin, 12 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 grožnje, 4 nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanja listin.

V  Ljubljani je bil ukraden osebni avto BMW Z4, črne barve, letnik 2003, reg. št. KR FV-445.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 157 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 85 na območju PU Koper, 66 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Maribor in 2 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (38), Afganistana (28) in Pakistana (17).

 

Spletno uredništvo