V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.494 klicev. Med 617 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 143 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

V 125 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  5 pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo.

Ob 0.06 je na HC H4 Vrtojba – Ajdovščina pred izvozom Vogrsko, občina Renče-Vogrsko v prometni nesreči več osebnih vozil naletelo na kamionsko pnevmatiko na vozišču. Pri tem je nastala le materialna škoda na vozilih. Posredovali so gasilci GE JZGRD Nova Gorica. Zavarovali so kraj nesreče do prihoda policije in delavcev DARS-a ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine na cestišču. Poškodovanih ni bilo.

Ob 7.51 je na cesti Ožbalt–Kapla na osebno vozilo padlo drevo. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe. Reševalci ZRCK so poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor. Drevo bodo odstranili pristojni gozdarji.

Ob 9.30 se je Slovenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila peška in avtobus. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je peška nepravilno prečkala vozišče, voznik  avtobusa  pa  je,  da bi preprečil trčenje moral silovito zavirati. Zaradi  tega  so  v  avtobusu  padli  trije  potniki,  ki  so  se pri padcu poškodovali, ena izmed  potnic  huje.  Policisti  nadaljujejo   zbiranjem obvestil zaradi  suma kaznivega.

Ob 11.00 je na južni ljubljanski obvoznici prišlo do trka treh osebnih in dveh tovornih vozil. Ob prihodu gasilcev GB Ljubljana na kraj dogodka, so bile vse osebe že na varnem in izven vozil. Eno, lažje poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP. Gasilci GB Ljubljana so na enem vozilu odklopili akumulator in iztekle motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom. Udeležencem so nudili pomoč in jim zagotovili pitno vodo. Motorni prostor najbolj poškodovanega vozila so prisotni preventivno prekrili z gasilnim prahom, saj se je po trku iz vozila kadilo.

Okoli 13. ure se je v Verjah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila  udeležena kolesarja.  Po  do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče  je prišlo, ker sta kolesarja  vozila vzporedno, pri tem pa sta zaradi  nepravilnega  premika  enega izmed kolesarjev, trčila in padla. Pri tem  se  je  udeležena  kolesarka  huje  telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana.

Nekaj pred  16. uro se je na Savski cesti izven naselja Ljubljana zgodila  prometna nesreča, v kateri  sta  bila udeležena voznik osebnega vozila  in  motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je  prišlo,  ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost motoristu, ki je  pripeljal  nasproti. Pri tem sta se voznik motorja in potnik na motorju huje  telesno  poškodovala.  Z  reševalnim vozilom sta bila odpeljana v UBKC
Ljubljana.

Ob 17.35 je v krožišču na Partizanski cesti v Sežani sta trčila motorist in osebno vozilo, pri čemer se je motorist poškodoval. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Sežana.

Ob 23.26 je na cesti Murska Sobota–Bakovci, občina Murska Sobota, osebno vozilo trčilo v betonski steber. Ena oseba se je hudo poškodovala. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Murska Sobota in policiji. Reševalci so poškodovano osebo prepeljali v SB Murska Sobota.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 51 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 22 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje denarja ter 1 grožnjo.

18. 7. 2022 med 22. in 24. uro je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault captur, sive barve, letnik 2018, registrskih oznak LJ 47-ZPG.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavana 101 oseba, 36 na območju PU Novo mesto, 33 na območju PU Koper, 31 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Nepala (20), Afganistana (16) in Bangladeša (16).

Spletno uredništvo