V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.304 klicev. Med 505 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 67 prometnih nesreč, 84 kršitev javnega reda in miru ter 70 kaznivih dejanj.

V 49 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo.

Ob 1.59 je na cesti Šentilj–Ceršak, občina Šentilj, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se obrnilo na streho. Ob prihodu gasilcev je voznik že bil iz vozila. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in vozilo obrnili na kolesa. Eno osebo so reševalci NMP Maribor prepeljali v UKC Maribor.

Ob 6.19 je na avtocesti na odcepu pri Drnovem, občina Krško, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo na prehitevalnem pasu in pristalo na odstavnem pasu. Gasilci PGE Krško so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče ter odklopili akumulator. Reševalci NMP Brežice so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Ob 7.05 je na avtocesti na odseku Drnovo–Smednik, občina Krško, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGE Krško so opravili ogled kraja nesreče. Reševalci NMP Krško so dve poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 7.10 je na Martinovi poti v Ljubljani osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili eno osebo iz vozila, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi treh poškodovanih oseb in prenosu do reševalnega vozila. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovane na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Ugotovljeno je bilo, da je bil  samudeležen voznik osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik  na delu ceste, kjer  je  hitrost omejena na 30 km/h, vozil s povečano hitrostjo in zaradi neprilagojene  hitrosti  v blagem desnem ovinku zapeljal s ceste in trčil v drevo. V nesreči je se je eden izmed potnikov v vozilu huje telesno poškodoval.  Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje  pa je ogroženo. Prav tako so bili lažje poškodovani voznik in še dva potnika v vozilu. Po nesreči je voznik kraj zapustil peš in brez pomoči pustil  vse  tri poškodovane potnike, policisti pa so ga nato po obvestilih občanov  izsledili  v  bližini, ter mu  odvzeli  prostost.  V postopku je preizkus  alkoholiziranosti  pri vozniku pokazal 0.45 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka  in  mu  je  bil  odrejen  strokovni pregled.  Policisti nadaljujejo   zbiranjem  obvestil zaradi suma kaznivih dejanj. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Ob 11.51 je na krožišču v Izoli osebni avto zbil peško. Gasilci JZ GB Koper so kraj dogodka požarno in prometno zavarovali. Ekipa Prehospitalne enote Obala je ponesrečenko na kraju oskrbela in prepeljala v SB Izola.

Ob 12.54 sta v naselju Dobro Polje, občina Radovljica, trčila motor in osebno vozilo. Gasilci GARS Kranj so požarno in prometno zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulatorja na vozilih. Reševalci NMP Radovljica so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo.

Ob 17.44 je na Šmarski cesti v Kopru prišlo do naleta štirih vozil. Gasilci JZ GB Koper so kraj dogodka prometno in požarno zavarovali, izklopili akumulatorje vozil in počistili vozišče. Poškodovano osebo so reševalci Reševalne službe slovenske Istre prepeljali v SB Izola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 55 intervencij na javnem kraju, 29 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 15 vlomov, 6 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 grožnje, ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 44 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 27 na območju PU Koper, 16 na območju PU Novo mesto in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (11), Afganistana (10) in Indije (10).