V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.482 klicev. Med 607 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 99 prometnih nesreč, 86 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

V 89 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 6 voznikov.

Ob 9.26 sta v križišču v naselju Teharje, občina Celje, osebno vozilo in motorist. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč policistom PP Celje pri usmerjanju prometa. Reševalci NMP so motorista oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 12.07 sta na cesti Staneta Žagarja v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so na vozilih odklopili akumulatorja in zavarovali kraj dogodka. Eno vozilo so umaknili z vozišča in nudili pomoč pri nalaganju na vozilo vlečne službe. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 21.18 sta pri naselju Trebanjski Vrh, občina Trebnje, trčila traktor in osebno vozilo. Traktor se je prevrnil in obstal pod cestiščem. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so poškodovano osebo oskrbeli na kraju in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem, ustavili iztekanje olja na traktorju, postavili pivnike in z absorbentom posuli razlite motorne tekočine ter razsvetljevali mesto nesreče. Dežurni delavec Komunale Trebnje je očistil cestišče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 61 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, 7 povzročitev telesne poškodbe, 4 grožnje, 2 nasilji v družini, 1 rop, 1 drzno tatvino ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah so bile zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavane 204 osebe, 115 na območju PU Novo mesto, 84 na območju PU Koper, 3 na območju PU Celje in 2 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 65 državljanov Indije, 38 Rusije in 36 Burundija.

 

Spletno uredništvo