V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.422 klicev. Med 584 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 120 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

V 112 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  1 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 2 voznikoma zasegli vozilo.

Ob 3.56 se je pri kraju Gorica, občina Krško, osebno vozilo zaletelo v drevo, podrto čez cesto. V nesreči so se tri osebe poškodovale. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Krško pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb, odklopili akumulator na vozilo in odstranili drevo. Reševalci NMP KK so poškodovane osebe prepeljali v SB Brežice.

Ob 7.20 je na cesti Črnomelj–Tribuče, občina Črnomelj, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj in odklopili akumulator. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so poškodovano osebo oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 16.20 se je na lokalni cesti Selo pri Bledu – Ribno, občina Bled, prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGD Bled so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, nudili razsvetljavo policiji, odklopili akumulator na vozilu, nevtralizirali razlite motorne tekočine na vozišču, s tehničnim posegom dvignili prevrnjeno vozilo in ga postavili nazaj na kolesa ter nudili pomoč vlečni službi pri nakladanju. Poškodovanih ni bilo.

Ob 23.41 je v naselju Breg, občina Sevnica, osebno vozilo zapeljalo z vozišča na travnato pobočje. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, s tehničnim posegom rešili iz vozila poškodovano osebo, nudili pomoč reševalcem NMP in izvlekli vozilo nazaj na vozišče. V nesreči poškodovana oseba je bila prepeljana na nadaljnjo oskrbo v SB Brežice.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 39 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 17 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 dejanja nasilja v družini, po 2 ropa in ponarejanji denarja ter po 1 ponarejanje listin in  grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 176 oseb, 86 na območju PU Koper, 52 na območju PU Novo mesto, 16 na območju PU Murska Sobota, 12 na območju PU Maribor ter 10 na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (80), Indije (19) in Rusije (19).

 

Spletno uredništvo