V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.222 klicev. Med 501 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 133 prometnih nesreč, 37 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

 

V 127 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 6 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 8.35 sta v naselju Čeplje v občini Vransko, na uvozu na avtocesto, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle tekočine in očistili cestišče. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Včeraj, okoli 13. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ameriški ulici v Ljubljani v kateri sta bila udeležena peška in voznik osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik, ki je trčil v peško na prehodu za pešce. Peška je v nesreči zadobila lažje telesne poškodbe. Zoper voznika je uveden prekrškovni postopek.

Ob 20.37 je na regionalni cesti Maribor–Lenart v naselju Vosek, občina Pesnica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, vozilo potegnili na cesto in nevtralizirali razlite motorne tekočine

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 23 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 23 vlomov, 6 poškodovanj tuje stvari, 3 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin, 1 rop, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 ponarejanje denarja.

V noči na 13. 12. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault captur 0.9 TCE, sive barve, letnik 2019, registrskih oznak KR BH-271.

Na  Viču  je  bilo  vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 1200 evrov.
Na  Viču  je  bilo  vlomljeno  v lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 1500 evrov.
V  Centru  je  bilo  vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bil odtujen prenosni računalnik in elektro materiali. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 194 oseb, 100 na območju PU Koper, 89 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Murska Sobota in 1 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 63 državljanov Afganistana, 60 Rusije in 13 Kube.

Spletno uredništvo