V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.433 klicev. Med 599 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 148 prometnih nesreč, 57 kršitev javnega reda in miru ter 101 kaznivo dejanje.

V 123 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 24 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika na območju PU Koper in PU Maribor.

Ob 11.15 sta v naselju Nožice, občina Domžale, trčili osebni vozili. Voznica v enem vozilu se je pri trku poškodovala. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj nesreče, pomagali pri oskrbi poškodovanke in na vozilu odklopili akumulator.

Ob 11.31 sta na cesti Dravograd–Črneče, občina Dravograd, trčila motorist in osebno vozilo. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in pomagali reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem, ki so poškodovano osebo prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 13.02 sta v naselju Irje, občina Rogaška Slatina, trčili osebni vozili. Pri tem se je poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, sanirali cesto ter nudili pomoč reševalcem in policiji. Reševalci NMP Šmarje pri Jelšah so poškodovano osebo oskrbeli na kraju.

Ob 16.53 sta na cesti med Senožečami in Štorjami v občini Divača trčili osebni vozili. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri oskrbi in prenosu ene poškodovane osebe do reševalnega vozila, sanirali razlite tekočine, odklopili akumulatorje ter nudili pomoč vlečni službi pri nakladanju vozil.

Ob 17.37 sta v kraju Selo, občina Velenje, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj nesreče, sanirali cestišče, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem in policistom. Reševalci NMP Velenje so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju nesreče.

Ob 18.26 sta v Goričici pri Ihanu, občina Domžale, padli dve kolesarki in se telesno poškodovali. Gasilci CZR Domžale so ju oskrbeli do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki so ju nato prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18.30 je v Ulici Tolminskih puntarjev v Novi Gorici, osebno vozili trčilo v voznico električnega skiroja. Gasilci JZGRD Nova Gorica so nevtralizirali razlite tekočine in pomagali reševalcem NMP Nova Gorica.

Ob 21.01 sta v naselju Srednje Pijavško, občina Krško, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, zagotovili potrebno razsvetljavo, iz zverižene pločevine rešili tri poškodovane ukleščene osebe in nudili pomoč policiji in reševalcem. Z vpojnimi sredstvi so posuli iztekle motorne tekočine in skupaj s delavcem cestnega podjetja počistili cestišče. Reševalci NMP Krško in NMP Sevnica so poškodovane na kraju ustrezno oskrbeli in dve osebi prepeljali v SB Brežice in eno v SB Novo mesto. Cesta je bila nekaj časa zaprta za promet. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 21.24 je v naselju Grenc, občina Škofja Loka, osebno vozilo trčilo v ventil plinske napeljave. Prišlo je do uhajanja plina. Gasilci PGD Škofja Loka so kraj dogodka zavarovali in zaprli plinske ventile na plinovodu ter opravili plinske meritve. Nevarnosti za okolico ni.

Ob 21.17 je na regionalni cesti Kamnik–Ločica, občina Kamnik, osebno vozilo zapeljalo s cestišča na teraso gostinskega lokala, prebilo ograjo, porušilo več miz in klopi in poškodovalo goste. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanih in zaščitili kraj dogodka zaradi policijske preiskave. Voznik je s poškodovanim vozilom pobegnil s kraja nesreče in z motornimi tekočinami onesnažil cestne odseke Kamnik–Ločica, Kamnik–Stahovica in Stahovica–Črnivec, katere so gasilci in delavci Gorenjske gradbene družbe posuli z vpojnimi sredstvi in očistili. Tri poškodovane osebe so reševalci NMP Kamnik na kraju oskrbeli in odpeljale v UKC Ljubljana. Gasilci so nudili razsvetljavo kriminalistom za potrebe ogleda. Nastala je večja gmotna škoda na lokalu in opremi.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 39 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja na območju PU Celje, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam na območju PU Ljubljana, PU Maribor, PU Celje in PU Kranj izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 24 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini, 1 ponarejanje listin ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 72 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 54 na območju PU Koper, 16 na območju PU Novo mesto in 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (20), Burundija (14), Bangladeša (9).

 

Spletno uredništvo