V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.385 klicev. Med 554 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 123 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 75 kaznivih dejanj.

 

V 104 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 6.26 sta na Reški cesti v Postojni, trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe, odklopili akumulator in z absorpcijskim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Postojna.

Ob 6.55 sta pri naselju Lešnica, občina Novo mesto, trčila osebno vozilo in avtobus. V nesreči je bila poškodovana ena oseba, ki so jo na kraju oskrbeli reševalci NMP Novo mesto in jo odpeljali v SB Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, pomagali reševalcem pri imobilizaciji in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Ob 10.40 se je na cesti med naseljema Runarsko in Podklanec, občina Sodražica, prevrnilo gozdarsko tovorno vozilo z naloženo hlodovino. Gasilci PGD Ribnica in Cerknica so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Za odstranitev tovornega vozila bodo prevzele pristojne službe. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 13.53 sta v bližini naselja Rankovci, občina Tišina, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na vozilu. V nesreči je bila poškodovana ena oseba, ki je bila prepeljana v Splošno bolnišnico Murska Sobota.

Ob 15.30 sta na cesti Kranj–Polica, občina Kranj, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču iztekle motorne tekočine in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 22.28 se je iz smeri Bonifika proti Izoli v Kopru osebno vozilo prevrnilo na streho. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so na kraju ugotovili, da nihče od udeležencev ni bil več v vozilu ter kraj prometno in požarno zavarovali do prihoda policistov.

Ob 3.56 se je pri kraju Gorica, občina Krško, osebno vozilo zaletelo v drevo, podrto čez cesto. V nesreči so se tri osebe poškodovale. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Krško pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb, odklopili akumulator na vozilo in odstranili drevo. Reševalci NMP KK so poškodovane osebe prepeljali v SB Brežice.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 27 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 18 vlomov, 6 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, 3 grožnje, 2 drzni tatvini, 2 ponarejanji denarja, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 ponarejanje listin, 1 rop ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V noči na 23. 11. 2022 je bil v Ljubljani ukraden tovorni avtomobil znamke Peugeot boxer L3H2, letnik 2018, bele barve, reg. št. LJ 22-LCF.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 155 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 85 na območju PU Novo mesto, 66 na območju PU Koper, 4 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (39), Indije (29), Sirije (24).

 

Spletno uredništvo