V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.559 klicev. Med 670 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 151 prometnih nesreč, 84 kršitev javnega reda in miru ter 109 kaznivih dejanj.

 

V 140 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 5.34 sta v naselju Hum pri Ormožu v občini Ormož trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in osvetljevali kraj dogodka. Reševalci NMP Ptuj so poškodovano osebo prepeljali v SB Ptuj.

Ob 6.21 je v naselju Bogenšperk, občina Šmartno pri Litiji, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo na brežini. Gasilci PGD Kostrevnica in Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in vozilo s tehničnim posegom postavili nazaj na cestišče. Poškodovanega voznika so na kraju oskrbeli reševalci NMP Litija.

Ob 6.44 je v Dolenjih Laknicah, občina Mokronog-Trebelno, osebno vozilo trčilo v stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Trebnje in Mokronog so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem in policiji. Reševalci NMP Trebnje so na kraju oskrbeli dve osebi in ju prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 6.50 sta v Spodnji Besnici, občina Kranj, trčili kombinirano in tovorno vozilo za prevoz hlodovine. Kombinirano vozilo je po trčenju zapeljalo v jarek. Gasilci GARS Kranj so kraj zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine in poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Kranj.

Ob 9.24 je v bližini naselja Veliko Mraševo, občina Krško, tovorno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGE Krško so odklopili akumulator ter opravili preventivni pregled vozila in okolice zaradi morebitnih izteklih motornih tekočin.

Ob 10.28 sta v Šaleku, občina Velenje, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Velenje in PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili eno poškodovano osebo in jo predali reševalcem NMP Velenje, odklopili akumulatorje ter posuli razlite motorne tekočine.

Ob 11.00 je na regionalni cesti Trbovlje–Prebold v naselju Gabrsko, občina Trbovlje, zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Trbovlje mesto so vozilo pogasili in hladili plinski rezervoar. Uničeno vozilo so pregledali s termovizijsko kamero, sanirali razlite tekočine ter usmerjali promet, ki je bil med intervencijo popolnoma zaprt. Na kraju so bili tudi policisti.

Ob 18.18 je v Dvorjanah v občini Duplek osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci JZ GB Maribor in PGD Dvorjane so zavarovali kraj dogodka, preprečili iztekanje motornih tekočin in nevtralizirali že iztekle ter odklopili akumulator. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 61 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom,  so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 56 tatvin, 19 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 7 povzročitev telesne poškodbe, 4 grožnje, 3 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini, 1 ponarejanje listin, 1 rop, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V noči na 24. 2. 2023 je bil v Celju ukraden osebni avtomobil znamke Renault clio, rdeče barve, letnik 2012, registrskih oznak CE NB-609.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 115 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 59 na območju PU Novo mesto, 51 na območju PU Koper, 3 na območju PU Ljubljana in 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (29), Maroka (22) in Nepala (16).

Spletno uredništvo