V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 868 klicev. Med 358 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 49 prometnih nesreč, 32 kršitev javnega reda in miru ter 48 kaznivih dejanj.

 

V 46 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v dveh nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali dva voznika.

Ob 1.51 je na Ulici bratov Učakar v Ljubljani gorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana. V požaru je bil uničen motorni del osebnega vozila.

Ob 6.05 sta na avtocesti Kranj-Karavanke, na viaduktu Moste, v občini Žirovnica trčili osebni vozili. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. Poškodovanih ni bilo.

Ob 13.40 sta na Alpski cesti v Lescah, občina Radovljica, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Jesenice so požarno in prometno zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulatorja.

Ob 16.56 je v naselju Vrhe, občina Novo mesto, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste na brežino ter se prevrnil na streho. Reševalci NMP Novo mesto so ga oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so vozilo postavili na kolesa in ga potegnili nazaj na cestišče, odklopili akumulator ter nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 21.13 se je pod planino Kofce, občina Tržič, poškodoval voznik motornih sani. Reševalci GRS Tržič so poškodovanca na kraju oskrbeli, ga prepeljali do Jelendola in tam predali reševalcem NMP Tržič. Prepeljali so ga v SB Jesenice.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 14 intervencij na javnem kraju in 18 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 21 vlomov, 15 tatvin, šest poškodovanj tuje stvari, dve nasilji v družini in eno povzročitev telesne poškodbe, drzno tatvino, grožnjo ter kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 70 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 57 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Koper, 2 na območju PU Ljubljana, 1 na območju PU Celje, 1 na območju PU Kranj in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (17), Afganistana (11) in Pakistana (11).

Spletno uredništvo