V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.629 klicev. Med 668 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 153 prometnih nesreč, 91 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

 

V 138 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 12 so bili udeleženci lažje in v 3 nesrečah hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

23. 10. 2022 smo vas obvestili o hudi prometni nesreči na ljubljanski obvoznici med Zadobrovo in Bizovikom v smeri Malenc, kjer sta na kraju umrli dve osebi, dve osebi pa sta bili hudo poškodovani in sta se borili za življenje. Vzrok prometne nesreče je bi bila vožnja v nasprotno smer. Včeraj nas je policija obvestila, da je za posledicami nesreče umrla še ena izmed udeleženih potnic.

Ob 12.39 je na cesti Rimske Toplice – Zidani Most, občina Laško, voznik s tovornim vozilom trčil v betonsko škarpo, vozilo se je prevrnilo na bok, voznik pa je ostal ukleščen v kabini. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili voznika ter ga predali NMP Laško, posuli absorbent po izteklih motornih tekočinah in pomagali VOC-u pri sanaciji vozišča. Poškodovanca so reševalci prepeljali v UC Celje.

Ob 12.24 je na cesti pri naselju Veštr, občina Škofja Loka, osebno vozilo zletelo s ceste in pristalo na strehi. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter posuli absorbent po izteklih tekočinah.

Ob 13.09 sta na AC Senožeče-Razdrto, občina Divača, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja na poškodovanih vozilih ter nudili pomoč policistom in ekipi NMP pri oskrbi poškodovanih oseb. Dve osebi sta se poškodovali, prepeljani sta bili v SB Izola.

Ob 22.11 so na avtocesti Maribor – Ptuj pred počivališčem Dravsko polje, občina Kidričevo, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Ptuj in JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP nudili prvo pomoč v nesreči poškodovanima osebama in očistili vozišče z vpojnimi sredstvi.

Ob 23.31 je v naselju Podgora, občina Ravne na Koroškem, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščenega voznika, vozilo postavili nazaj na kolesa in nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri oskrbi v nesreči poškodovane osebe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 71 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. Šest kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 33 tatvin, 16 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji denarja, 2 nasilji v družini, 1 rop, 1 drzno tatvino, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 143 oseb, 81 na območju PU Koper, 56 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Celje in 2 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 28 državljanov Indije ter po 24 državljanov Burundija in Iraka.

Spletno uredništvo