V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.564 klicev. Med 646 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 104 prometnih nesreč, 135 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

V 85 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 1.19 je na cesti Vrtojba – Bilje, občina Šempeter–Vrtojba, skuter trčil v cestni otok. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v šempetrsko bolnišnico.

Ob 5.55 je v Breznu v občini Podvelka osebno vozilo zapeljalo s cestišča in pristalo v potoku. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in poškodovano vozilo dvignili iz potoka. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so eno poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 11.32 sta na regionalni cesti Vipava–Podnanos, občina Vipava, trčila motocikel in osebno vozilo. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP Ajdovščina nudili pomoč poškodovanem vozniku motocikla in nevtralizirali razlite motorne tekočine na vozišču.

Ob 22.03 se je v Dekanih, občina Koper, osebno vozilo zaletelo v steber električne napeljave. Ena oseba je bila ukleščena v vozilu. Gasilci JZ GB Koper so s tehničnim posegom rešili osebo in nudili pomoč pri prenosu do reševalnega vozila. Prehospitalna enota Obala je poškodovano osebo prepeljala v SB Izola. Gasilci so izklopili akumulator na vozilu in nudili osvetlitev.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 99 intervencij na javnem kraju, 36 pa v zasebnih prostorih. 8 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 5 povzročitev telesne poškodbe, 3 grožnje, 2 nasilji v družini ter 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 17 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 10 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Gvineje (3), Alžirije (2) in Belgije (2).

 

Spletno uredništvo