V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.424 klicev. Med 604 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 109 prometnih nesreč, 59 kršitev javnega reda in miru ter 75 kaznivih dejanj.

V 100 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozilo.

Okoli 6.30 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v Notranjih Goricah v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Zaradi vožnje z prekratki varnostni razdalji je motorist trčil v vozilo pred seboj, ki ga je voznik ustavil zaradi vozila pred njim. Motorist se je v nesreči huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo.

Ob 13.35 je v ulici Pod Gozdom v Grosuplju osebno vozilo trčilo v poslopje lekarne. Gasilci PGD Grosuplje so zavarovali kraj nesreče ter preventivno pregledali vozilo in okolico. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v bližnjem ZD Grosuplje.

Ob 14.33 so na cesti Bovec–Kal Koritnica, občina Bovec, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka, odklopili, akumulatorje in nudili pomoč poškodovani osebi.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 44 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 33 tatvin, 18 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 4 ponarejanja denarja, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 grožnje, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 115 oseb, 62 na območju PU Koper in 53 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, po 20 državljanov Afganistana in Indije ter 15 Iraka.

 

Spletno uredništvo