Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1388 klicev. Posredovali so v 597 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 68 kaznivih dejanj, 75 kršitev javnega reda in miru ter 168 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 28 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, po 8 vlomov in groženj, 4 nasilja v družini, ter po 1 povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin, rop in ponarejanje denarja.

Med 30. 12. 2021 in 14. 1. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Fiat 500 1.2, bele barve, letnik 2019, registrskih oznak LJ 14-JFI.

Na področju javnega reda in miru so 54 krat intervenirali na javnih in 21 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje in izrekli 4 ukrepe prepovedi približevanja.

V 150 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 17 so bili udeleženci lahko in v 1 hudo telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so pridržali 4 kršitelja in zasegli 11 vozil.

Ob 8.57 so v naselju Prihova, občina Nazarje, trčila tri osebna vozila, eno pa je tudi zagorelo. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, pogasili goreče vozilo, odklopili akumulatorje in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Mozirje so enega udeležence pregledali na kraju dogodka.

Ob 17.36 sta na obvoznici v Krškem trčili osebni vozili. V nesreči so se štiri osebe poškodovale. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev, odklopili akumulatorje na vozilih, posuli razlite motorne tekočine ter razsvetljevali kraj dogodka. Reševalci NMP Krško so poškodovane osebe oskrbeli na kraju ter prepeljali v SB Brežice. Dežurni delavci cestnega podjetja CGP Krško so postavili cestne zapore in počistili cestišče.

Ob 18.08 sta na avtocesti Drnovo–Zaloke, občina Krško, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, pred prihodom reševalcev nudili pomoč poškodovani osebi, nevtralizirali motorne tekočine, pomagali Darsu pri čiščenju cestišča in nudili pomoč avtovleki pri nalaganju vozil. Reševalci NMP Krško so poškodovano osebo prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 1.27 se je v naselju Trniče, občina Starše, osebno vozilo zaletelo v stanovanjsko hišo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine in vozilo s pomočjo avtodvigala izvlekli iz hiše. Reševalci NMP Maribor so tri poškodovane osebe odpeljali v UKC Maribor.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 21 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 18 na območju PU Koper, 2 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Novo mesto. Med njimi je bilo  7 državljanov Afganistana ter po 4 Bangladeša in Turčije.