V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.578 klicev. Med 631 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 133 prometnih nesreč, 59 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

V 108 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 21 so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah hudo telesno poškodovani, v prometni nesreči na območju PU Murska Sobota pa je ena oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 5.28 sta v križišču Ljubljanske ceste in Trzinske obvoznice v Trzinu trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale in PGD Trzin so zavarovali kraj nesreče, nudili prvo pomoč poškodovani osebi, odklopili akumulatorje in posuli po vozišču razlite motorne tekočine. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 7.40 se je na avtocesti pred pokritim vkopom Karteljevo v smeri Ljubljane, občina Novo mesto, tovorno vozilo zaletelo v odbojno ograjo in pri tem poškodovalo rezervoar za gorivo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka ter prečrpali okoli 300 litrov goriva. Do onesnaženja ni prišlo. Na kraju je bil tudi dežurni delavec DARS-a.

Ob 8.56 so na cesti Bizeljsko–Čatež pri naselja Bukošek, občina Brežice, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, stabilizirali poškodovano vozilo ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb. Reševalci NMP Brežice so tri poškodovane osebe oskrbeli na kraju in jih prepeljali v SB Brežice. Delavci cestnega podjetja so počistili cestišče.

Ob 11.48 sta na cesti Šmarje–Dragonja v občini Piran trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili električno napajanje motorja in nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe. Reševalec motorist in reševalci Reševalne službe slovenske Istre so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Izola.

Ob 16.41 sta na avtocesti Celje–Ljubljana pred izvozom Vransko, občina Vransko, trčila kombinirano in osebno vozilo. Gasilci PGE Celje in gasilci avtocestne baze Vransko so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, do prihoda reševalcev nudili pomoč poškodovanima osebama, odklopili akumulatorje, prečrpali iztekajoče gorivo, posipali cestišče z absorpcijskim sredstvom, stabilizirali kombinirano vozilo in nudili pomoč ostalim službam. Reševalci NMP Celje so eno osebo oskrbeli na kraju, drugo pa prepeljali v SB Celje.

Ob 18.10 sta na Celovški cesti v Bresternici v občini Maribor trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, z absorbentom posipali iztekle motorne tekočine ter reševalcem NMP Maribor pomagali pri oskrbi in prenosu ene poškodovane osebe. Reševalci so jo odpeljali v UKC Maribor.

Ob 18.55 je v Svetem Boštjanu, občina Dravograd osebno vozilo trčilo v kravo. Gasilci KGZ Ravne in PGD Radlje ob Dravi so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč policiji in reševalcem. Reševalci ZRC Koroške so poškodovano osebo prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 19.39 se je na avtocesti pri galeriji Moste, občina Žirovnica, pred delovno zaporo v smeri Ljubljane, osebno vozilo zadelo betonsko ograjo in premično betonsko ograjo ter obstalo na voznem pasu. Gasilci GARS Jesenice in GARS Kranj so pomagali policiji in DARS-u. V nesreči se ni nihče poškodoval.

27. 10. 2022 ob 20.15 se je izven naselja Domajinci, Občina Cankova, UE Murska Sobota, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 70-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri naselja Krašči proti Cankovi. Izven naselja Domajinci je v levem ovinku zapeljal naravnost na bankino in nato v jarek, kjer je trčil v nabrežino. Vozilo je obrnilo na desni bok in streho. Voznik je ostal ujet v vozilu, gasilci so ga z vozila rešili s tehničnim posegom. Žal je voznik umrl na kraju nesreče. Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 49 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, smo 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 tatvin, 15 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 ponarejanj denarja, 5 groženj, 4 nasilja v družini, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 ponarejanje listin ter 1 drzno tatvino.

V noči na 27. 10. 2022 je bil v Ljubljani ukraden Renault clio, bele barve, letnik 2019, registrskih oznak LJ06-LMU.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 171 oseb, 100 na območju PU Koper, 63 na območju PU Novo mesto in 8 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 34 državljanov Irana, 33 Burundija in 22 Indije.

 

Spletno uredništvo